„Nizbrdski procesi“

Kao što se zna i znade, u Serbiji ničevo novo, napreduje se na svi nivoji i platforme. Dobra, i najbolja, vest, što na tom putu gospodin Vučić Aleksandar nema nameru ni da predahne, nekmoli odustane. Što rek’o jedan od lidera koalicije napretka, gospodina Krkobabić Milan, koji u državi uspešno predstavlja penzionere i svoju porodicu: Vučiću bih zamerio jedino ako odustane od reformi! Nema niki brine, pa ni Krkobabić gospodin, reforme su toliko reformske da postaju nezaustavljive, čist perpetuum mobile. 

*
Foto: FoNet       
Naravski da sve može bolje od najboljeg, a najbolje je da je gospodin Vučić Aleksandar, kome zapala nezahvalna uloga da se žrtvuje, toga svestan. Recimo, skoro je rekao da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija. Ali je rekao i da može bolje, i da će on sve učiniti da to omogući. Znači, nema brige, i od potpune slobode, može bolje.
A zašto sve to, pa zato što Srbija čini sve da ostane na Evropskom putu, i zato što ništa nije važnije od boljeg života građana. Naravno da su ovo reči, a čije bi bile, Vučić gospodina, koji će sve učiniti da do kraja mandata Vlade penzioneri imaju više penzije nego što su ikada imali. Kad to sleduje penzionerima, ni ostali nema budu zakinuti, takav je program.
*
Foto: FoNet
Malu nelagodu izaziva to što neki ne vide koliko se Vučić gospodin žrtvuje, kome ništa nije važnije od boljeg života građana. To osećanje je sami Vučić podelio sa nama, i sa tom Evropom, rekavši da je Srbija umorna od strpljenja koje iskazuje prema EU, jer smo uložili i postigli mnogo, a da to nije izazvalo odgovarajuće poštovanje.
A onda je gde treba, u Vladu, stigla Platforma o Kosovu, gospodina predsednika države Nikolić Tomislava, koji nas je uspešno predstavlj’o na paradi u Moskvi, i koji dobio kubansko odlikovanje, za Doprinos miru u svetu, plus za obrazovanje, kulturu, prosvetu… U povodu Platforme, u kojoj Nikolić Albancima dozvoljava visok stepen autonomije u okviru Srbije, Vučić gospodin objavio da ništa nije Sveto pismo, te da je Platforma obiman i ozbiljan dokument, koji će državni vrh ozbiljno razmotriti.
*
Foto: FoNet      
Netom je „rehabilitovan“ đeneral Dragoljub Mihailović. A upravo je, što nema nikakve veze sa prethodnim, Izvestilac EU javio da je vreme da budu otvorena prva poglavlja o pristupanju Srbije EU. Dobro su se setili iz Evrope, inače, ima se ovde i platforma Karlovac-Karlobag-Virovitica, a tu je negde i Srbija do Tokija. Šta se htelo reći, htelo se reći da Vučić gospodin ima pun špil aduta, i da bi Evropa trebala i morala da pokaže više poštovanja prema reformskom Vučiću.
Dakle može da se nastavi reformski, sa sve snage i so svi kapaciteti. Evo nekih primera, iz tu praksu, reformi na domaći teren. Vlada je, vele, za svog mandata, pomogla samo svojim, SNS opštinama i gradovima. Kragujevac dobio 300, Niš 200, Novi Sad 120, Novi Pazar 120, Leskovac 110, Jagodina 50, sve u milioni dinara. Glavna urednica glasila SNS Informator, član UO Telekoma, đe prima samo 1.000 evri mesečno. Gospodin Nikolić na dobijanje ordena na Kubi poveo suprugu Dragicu, i jošte 13 ljudi, snajka ovi put nije išla, što koštalo samo 30.000 evra. Nije izračunato pošto koštala građane humanost Prve dame, koja na Kubi, ispred Svoje fondacije, delila pomoć…
*
Foto: FoNet      
Treba li reći da ovim primerima SNS podviga nema kraja, što samo govori da Evropa nema alternativu, da bolji život građana nema alternativu… Zato je potpuno van pameti to što je gospodin Cane Partibrejkers lupio da su u Srbiji u toku „Nizbrdski procesi“. Neka mi bude dozvoljeno da uđem u arhivu Vučić gospodina, poslužim se njegovim vrhovnim postulatom: Ništa gluplje, i nepismenije, nisam pročitao.
Čerez svega sa nestrpljenjem očekujem gostovanje Vučić gospodina na TV B92, gde će biti tačno posle deset meseci, tačno u nedelju, i tačno u 21 sat, slučajno u terminu samoukinutog Utiska nedelje. Radujem se da će reći da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija, ali da uvek može bolje, i da će on sve učiniti da to omogući!
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.