Napadnuta Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije

Kada je objavljen izveštaj o medijima Saveta početkom ove godine, Milenovićeva je u jednom od tabloida, označena kao "marioneta" zapadnih sila čiji je zadatak da izveštajem o vlasničkoj strukturi medija dokaže da u Srbiji postoji cenzura.

Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije, fizički je napadnuta danas u podne u prolazu zgrade u kojoj živi, prenosi televizija N1.

Milenovićevu su, po njenim rečima, u haustoru zgrade sačekala dva napadača i naneli joj povrede glave i lica, nakon čega su pobegli. Za televiziju N1 Miroslava Milenović je rekla da je ranije primetila da je nepoznate osobe prate i da je o tome obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala kao i specijalnog tužioca, ali da od tada nije dobila nikakvu informaciju o istrazi.

Za tu televiziju, Milenovićeva je izjavila da veruje da je ovaj napad u vezi sa objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima. Na pitanje da li je ovaj napad prijavila policiji, rekla je da nije i da je razlog to što “više nema poverenja”.

Podsećamo, Miroslava Milenović je u okviru rada u Savetu za borbu protiv korupcije objavila nekoliko izveštaja, između ostalih o medijima u februaru ove godine, i izveštaj o DIPOSU-u, državnoj firmi koja upravlja državnim nepokretnostima. 

Kada je objavljen izveštaj o medijima početkom ove godine, Milenovićeva je u jednom od tabloida bliskom vlasti, označena kao „marioneta“ zapadnih sila i Evropske unije čiji je zadatak da izveštajem o vlasničkoj strukturi medija dokaže da u Srbiji postoji cenzura. I premijer Vučić je indirektno podržao priče da takvi izveštaji predstavljaju udar na Vladu. 

Nedavno je u intervjuu Istinomeru Milenovićeva izjavila da su za nesavesno gazdovanje državnom imovinom najodgovorniji Republička direkcija za imovinu i Vlada Srbije.  

Reakcije na napad na Miroslavu Milenović: