Najlepše srpske reklame

Javljaju da severnokorejski lider Kim Džong Un nešto poboljeva, prejeo se nutele, ili nekog drugog eurokrema, ali to se na tom globalnom nivou takoreći ne oseća, svet ne oskudeva u podvizima istog reda i neizmernoj ljubavi prema svom narodu. Možete jednom da pogađate, pogodili ste, radi se o Srbiji i njejzinom lideru, treba li reći, AV gospodinu. Istina, AV gospodin, kao gospodin Kim, još nije sleteo na Sunce, ali pratite RTS i druga javna sokoćala, i to samo što nije. Zato u Srbiji sve drugo rekordno i pre roka, Parada ponosa, saniranje poplava, rast proizvodnje, pad nezaposlenosti, razvojni put, razvojni putići, imaćemo i Vojnu paradu najveću otkad je veka i sveta, Putin dolazi pre roka… Uostalom, jedino oko čega bi se Obama i Putin u ovom trenutku mogli složiti, jedino u čemu se slažu, jeste da je Srbija na putu reformi i napretka, te da je, nema dvojbe, za to najzaslužniji AV gospodin! Takav film, takav rijaliti, veseli svet, cela vesela vaseljena, još nisu gledali!

Aleksandar Vučić

U potvrdu gore navedenog evo i umetničkog uratka, naravno kolektivno anonimnog i kolektivno spontanog, koji je na internetu potukao sve rekorde u broju lajkova od strane naše armije koja je zadužena da lajkuje: „Konačno imamo državnika mudrosti Njegoša, intelekta Nikole Tesle, hrabrosti Stevana Sinđelića, smirenosti Bude, prodornosti Mesijeve, poštenja patrijarha Pavla, kome se ceo svet divi. Konačno, posle svih ovih godina, imamo čast što smo savremenici Premijera čije će se reči i dela prenositi decenijama sa kolena na koleno, uz lomljenje česnice i slavskog kolača. Sa ovakvim liderom Srbija ima budućnost Švajcarske za samo par godina.“ Jali su zatvorene navodnice, zasad jesu! Skromno predlažem i prilažem da ova umetnost uđe u preambulu Ustava, te da svaki TV Dnevnik, ako se cenjeni Kolegijum toga već nije setio, počinje i završava čitanjem ove poslanice. Između kraja i početka Dnevnika išli bi direktni prenosi, more i odloženi, redovnih i vanrednih konferencija za štampu AV lidera, koje bi se posle uz lomljenje česnice prenosile sa kolena na koleno!

Da ne bi bilo da se preteriva, evo šta AV lider ispostizav’o samo u jednom danu, i to u neradnu nedelju. Prvo otiš’o u Tekiju obiđe poplave, odneo ‘rane i vode, i rek’o da će sve bude izgrađeno, i da će, koliko sutra, svi dobiju po šporet. I rek’o da ćemo svi, i to pre roka, dobijemo Putina! Onda održ’o redovnu konferenciju za štampu, na kojoj svim građaniuma čestit’o na održanoj Paradi ponosa, čime svi pokazali da poštuju pravo na različitost. Pohvalio se da ni jedno staklo nije razbijeno, za to naročito zahvalio onima, velikom delu naroda, koji se sklonio sa ulica i nije pravio incidente. To je otvorilo pitanje ko kontroliše One koji prave incidente, na koje AV lider ponosan što su se uzdržali, ali naši huligani koji su se uzdržali druga tema. O temi rek’o AV lider, napraviće se nekoliko promena koje će unaprediti proizvodnju, mnoge kompanije iz sveta zainteresovane za ulaganje i to iz Francuske, Turske, Italije, Finske, Nemačke, Japana… do Nove godine rešiće se željezara u Smederevu, za manje od dve godine nadoknadićemo broj svinja, biće 500.000 svinja, u planu još milion, svinja.

Aleksandar Vučić

Onda bila i Vanredna konferencija, pretučen brat AV lidera, to za AV bio jedan od najtežih dana, ali njegov brat zbog toga neće goni svoju državu, jer je njegov posao da voli i poštuje svoju državu. Tako vaspitani, on lično je  imao i stipendije za naučni i umetnički podmladak, njegova ljubav prema svojoj zemlji nije od juče. Posle bilo da brat Andrej i obezbeđenje nisu hteli da se legitimišu, pa bilo da drž’o ličnu kartu dok su ga tukli, da znali koga tuku, da vojno obezbeđenje, kako izvestio Vojni keramičar, samo pravilo društvo Bratu, da samo poš’o obiđe roditelje… da sve to zato što je u pitanju Njegov brat, ministar dr Stefanović zaprepašćen, žandarmi, koji rekli da im Brat rek’o da će biti ukinuti, suspendovani dok se ne vidi ko je tu i zbog radi čega prekoračio ovlašćenja… O tome da policija u štrajku nema u ovom filmu.

Da se doda da Predsednik svih građana, sa delegaciju u kojoj bili supruga i snajka, bio na zasedanju UN. Otud poručio da ugled Srbije veći nego ikad, svi nam dali podstrek i ohrabrenje da nastavimo, njemu lično Obama čestit’o na dobrom radu, uz poruku da nastavi istim tempom!

Za kraj još jedan kolektivni plus spontani umetnički uradak na temu jali je Utisak nedelje ukinut, jali se sam ukinuo:“Realno, emisija je postala negledljiva. Ovakvi formati imaju neki značaj u zemljama gde vlast ne radi u korist građana. Kod nas vlast radi u korist građana, i ljudi sve manje prate politiku, jer su izabrali svoje predstavnike koji ih uspešno predstavljaju“! Jošte jedna topla preporuka: naša Skupština da izglasa da i ovo uđe u Ustav, ili bar da se čita u „Žikinoj šarenici“ u terminu Najlepših srpskih reklama!

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.