Kvasac Vučić u lokalnoj kampanji

Krajem godine, 28. decembra, održaće se prevremeni lokalni izbori u Mionici i Lučanima. Stranke, naročito SNS, su danima, sa svi resursi i potencijali, na terenu, bije se još jedna bitka, kanda je i ova odsudna, za Budućnost u koju verujemo. U Mionici su prijavljene samo tri liste, DS, SPS sa JS, i SNS sa sliku Vučić. Zajedno sa SNS su Nova Srbija, SPO, SDPS, DSS, priključio se i PUPS. U Mionici samo slike gospodina Vučića, drugije nema za videti. U nedelju, baš juče, u Mionicu i Lučane stig’o i lično predsednik partije i premijer države objasni Budućnost.

Mionica dec. 2014 izbori 002

Pred podne sve bilo na svom mestu. Pred zgradu opštine narod, gologlav i sa kape. SNS štandovi, sa aktivisti u beli SNS šuškavci, ima čaj i ima materijal. Od materijala SNS Informator, koji izgleda kao većina medija u Srbiji, na prvoj strani dve Vučić slike, i tri naslova: Srbija pionir u reformama na Balkanu; Najmoćnije nemačke i francuske firme žele da investiraju u Srbiju; 2016. imaćemo najveći rast u Evropi! Na ulazu u opštinu providna SNS govornica, dve državne, jok partijske, zastave, dva panoa sa Vučić sliku na kojima krupno piše „Budućnost za Mionicu“. Sve to obezbeđuju i koordiniraju krupni momci u crne vijetnamke. Do glavni mikrofon, još jedan, za njim mlado žensko raščešljane kose, koje drži fasciklu.

Mionica dec. 2014 izbori 003

Preko razglas je išla neka „U boj“ koračnica, na koju se nastavljalo proročanstvo „Samo najbolji idu napred“, takoreći himna „Vostani Serbie“… U sve to, od puta, i od Valjeva, stupi kolona sa bele PUPS zastave, svi imađaše beli PUPS kačket, pod pazuhom belu PUPS majicu. Iz opštine izneše so i pogaču, za pogačom poslaše tri devojčice u nošnju kojima su pletenice formirale punđe. Do onu voditeljku raščešljane kose, crni komplet sa zlatni dugmići odzada, instaliraše tuce dece u prazničnu garderobu… U sve pristiže ekipa RTS-a, koja je pratila Vučića i u obližnje Tabanoviće.

Mionica dec. 2014 izbori 004

Od crkve preko puta udariše zvona, podne li je, sa puta se čuše aplauzi, pravo do so i pogaču stiže Vučić, u društvu sa SNS predsednik Uba Darko Glišić, koji kao takav ima službeni auto registracije 00-01-UB, kao i članstvo u UO KK Crvena Zvezda. Gospodin Vučić, uze ‘leba i soli, sve sa gospodin Vulin, koji kaono i on nosaše naočare, ali na crni mantil, istrča do stepenica opštine. Javi se raščešljano žensko, Poštovani Mioničani, dobro došli na završni skup SNS, molim vas da aplauzom pozdravite goste… gospodina Aleksandra Vučića, predsednika SNS i premijera Srbije. Privedena deca u prazničnim odelima otpevaše himnu.
Prvo pa reč dobi gospodin Vulin, nisu došli kao funkcioneri, već kao ljudi, imade još kaže: Srbija je nadu sabrala u dve reči, Aleksandar Vučić. Bi gospodin sa kačket, Milan Krkobabić, koji se razmaha, imaju novi koncept, novu filozofiju, kod nas i nož i pogača, nož ćemo naoštriti, pogaču umesiti. Vučić čestita Milanu, javi se SNS kandidat za predsedika opštine, Pravi put je onaj koji predvodi Aleksandar Vučić, zaokružite listu broj Jedan, Aleksandar Vučić, to je naša budućnost! 
Onda pred providnu govornicu, sa diskretnu SNS nalepnicu, među državne, jok stranačke, zastave, stao lično gospodin predsednik i premijer Vučić. Bio kratak, jok, reformski dugačak. Odvik’o se od govorenja na stranačkim skupovima, ali, da kaže, njegova je odluka da se ide težim, ali zdravijim putem, jer on se bori za sve ljude, da svima bude bolje. Da bi bilo bolje, mora da se radi, eto on, kao predsednik Vlade, nije imao nijedan sobodan dan, ni na letovanju, ni na zimovanju…

Njima će prvo kaže, decembar je po naplati poreza bio ubedljivo najbolji u savremenoj srpskoj istoriji, planirali 20, naplatili 22 milijarde, stvari idu u dobrom pravcu… Uze citira Kenedija Roberta, podseti da nemački ambasador pohvalno govori o Srbiji i njenoj Vladi, da u Srbiji Kineski premijer bio 4 dana, ne jedno popodne, nego 4 dana, do kraja godine prodaju Željezaru, prekosutra otvaraju topionicu u Boru, biće još mali pad, ali sa svim tim biće rast, ne kao što MMF prognozira 2016. i 2017, rast će bude 2015!

Investitore ima dovedu i u Mionicu, da se svuda oseti boljitak i sigurnost, iz Vlade će pomognu, bio u selu Tabanović, video da ima problema sa niskonaponskom mrežom, koliko sutra će doći iz Elektrodistribucije da to reše… Videli da dao intervju CNN-u, rekao da imaju probleme, ali da će da reše probleme, zato u svetu poštuju malu Srbiju i Vučića. Videće gde će za 2-3 godine da se nađu zemlje u okruženju, kada mi budemo počeli da rastemo, bukvalno kao kvasac, jer oni nisu imali nekog tako hrabrog da povede teške, ali neophodne reforme.

Mionica dec. 2014 izbori 016

Uze citira i Tita Broza, Kameron Dejvida, Britanija je bila nigde, Kameron krenuo u reforme, bio najnepopularniji, ali on rek’o, držite se plana, i Britanija danas ima najveći rast u Evropi. On je plan doneo u aprilu, i drži se plana, ali toga ne bi bilo bez podrške naroda, zato moli narod da istraje, on će da radi marljivo, i najmarljivije, ali ako nema podrške, odmah će sam da ode. Završi, javi se voditeljka raspušteno-raščešljane kose, Ne propustite jedinstvenu priliku da zaokružite broj Jedan i izaberete svoju budućnost, SNS – Aleksandar Vučić. Bi kraj, Vučić gospodin hitrim korak ode do crnog „audija“, i sa svoj ministar Vulin upravi put Lučana, da i tamo odnese budućnost. 


Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.