Kako je zelenije plivalo u 2016?

Istinomer je i u 2016. godini u okviru rubrike "Što zelenije to pliva" beležio zanimljive, čudne ali i ne baš promišljene izjave javnih funkcionera.
U prethodnih 12 meseci govorili su o toliko toga – od konfabulacije, preko svinjskih polutki i kreča pa sve do elektro gena i srpskog koda. Međutim, uprkos jakoj konkurenciji, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je i ove godine apsolutni pobednik u ovoj kategoriji. Zanimljivo je primetiti da je Nikolić u prethodnoj godini na Istinomeru ocenjen samo dva puta, dok se u rubrici „Što zelenije to pliva“ našao čak devet puta.

Tomislav Nikolić
Ako je iko pomislio da smo nakon izjava o društvenim mrežama ili ginekologiji čuli sve od predsednika, ispostavilo se da greši. Nikolić je uspeo da nas i u 2016. iznenadi svojim promišljanjima i zaključcima. Tako je predsednik želeo da ima bogatiji narod, da se deca rađaju sa srpskim kodom, ali i da ga prepoznaju čukununučići.
*
Tomislav Nikolić (arhivska fotografija) / Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Aleksandar Vučić

Deo ove rubrike je u protekloj godini bio i premijer Aleksandar Vučić, koji je govorio o svinjskim polutkama, ali i o farbi koja će biti potrebna njegovim naslednicima da okreče sve fabrike koje je otvorio.
*
Aleksandar Vučić (arhivska fotografija) / Foto: FoNet

Nebojša Stefanović

Svojih pet minuta slave, kada su ne baš najsmislenije izjave u pitanju, imao je i minsitar policije Nebojša Stefanović.
*
Nebojša Stefanović (arhivska fotografija) / Foto: FoNet, Nenad Đorđević

Vrlo slično kao i ministar Stefanović voditeljka TV Pinka predstavila je premijera kao Supermena koji neustrašivo juriša tamo gde je teško.

Dušan Vujović
Ministar finansija se ove godine poznavanjem medicine kvalifikovao i za poziciju ministra zdravlja u nekoj sledećoj Vladi.
*
Dušan Vujović (arhivska fotografija) / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

Miroslav Čučković
Svoje poznavanje medicine i genetike demonstrirao je i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.
*
Miroslav Čučković (arhivska fotografija) / Foto: FoNet, Nenad Đorđević

 
Aleksandra Tomić
Narodna poslanica iz SNS-a Aleksandra Tomić iskazala je svoje poštovanje prema ekspozeu tadašnjeg mandatara Vučića, ali i, kao ozbiljan medijski teoretičar, dala objašnjenje zašto Utiska nedelje više nema.
*
Aleksandra Tomić (arhivska fotografija) / Foto: FoNet, Nenad Đorđević

Milan Krkobabić
Predsednik PUPS-a pokušao je da objasni kako bračni odnosi mogu uticati na odluku o tome za koga treba glasati na izborima.
*
Milan Krkobabić (arhivska fotografija) / Foto: FoNet, Dragan Antonić

Marija Janjušević

Svojim tumačenjem Ustava poslanica Dveri pronašla je rešenje za probleme LGBT populacije u Srbiji.