Kad tamo, a ono međutim

Dakle, braćo i gospođe, u celini i celosti populacijo, sve je ka u bajci, napredovanju i uspešnim reformama nema kraja ni koneca. Jedina mu mana što te reforme i stvarnost idu na dva koloseka, i nema šansi da se to nebo i zemlja sretnu, nekmoli budu jedno.

*
Foto: FoNet

Ali, šta se tu može, kolosek za nigde, što bi se reklo, ima svoj legalitet plus legitimitet. Neće se to završi bez golemu sreću. Eto, gospodin Vučić Aleksandar, iz tamo neku Ameriku, Švajcarsku, Norvešku… jopet poručio da svi imaju samo reči hvale za naše ekonomske reforme, svuda najave velikih investicija… I još, opet iz neku, našu ili drugu, Ameriku, javio da je tražio dve godine da ljudi vide da će nam krenuti na bolje, a već pre kraja 2015. moći ćemo da idemo na povećanje penzija i plata. I kada to izjavi, veli AV gospodin, jerbo on je vrlo odgovoran čovek, onda će takve stvari da se dogode!

Ima još, glede i poradi sve, gospodin AV pozvao građane na Potpuno jedinstvo, jer u narednim danima i mesecima mora da se očuva puna politička stabilnost. To je, kako podvuk’o, neophodno kako bi mogla da se unapredi ekonomija i obezbedi sigurna budućnost… Težak period nas čeka, poverio se AV gospodin svom narodu, to se može videti i na njega licu, nikad nije bio naročito lep, a sada, zbog sve, ne liči ni na šta, neka bude, ni na šta.

*
Foto: FoNet

Dakle, braćo i gospođe, u celini i celosti populacijo, samo nas Potpuno jedinstvo spašava. Mada, di ćeš veće jedinstvo. Naša istraživanja kazuju da Potpuno jedinstvo nikad ne bilo veće, gospodin AV i Partija uživaju natpolovičnu podršku poštovanog naroda. Ali, mora da može bolje. Eto, na lokalnim izborima po Srbiji biju ko neće glasa za SNS, botovi se ubiše od botovskog posla, Slučajni prolaznici, u ulozi građana, se dovoze na otvaranja i presecanja vrpci, Slučajni prolaznici na razne televizije svoje glave izjavljuju da je gospodin AV odgovoran čovek sa najveći rezultati… Ovde jedno malo, u zagradi, pitanje, a što se toliko zastrašuje, bije i botuje AV gospodine, ako ste toliko natpolovični? I, ni po jada što, zbog sreće naroda, Gospodin Vučić ne liči ni na šta, nevolja je što zbog takvih usrećitelja Srbija, i njeni građani, u ovom SNS provizorijumu, ne liče na sebe. I sve su dalje od toga da liče na sebe.

Ali, nema odmora, eto nama vaučera za domaće letovanje, Mađari dižu zid na granici, a mi to nikad nećemo raditi, jer nećemo da živimo u Aušvicu… I niko nije zaštićen, eto uhapšeno 29 policajaca, devet carinika, jedan građanin, zbog vršenja kriminalnih dela, na graničnom prelazu Bački breg, koji prema Mađarskoj. Biće da akcija hapšenja izvedena kad Mađari upozorili na silna nepočinstva naših državnih službenika…
Ima na tom Drugom koloseku, koji sve udaljeniji od velikog reformskog kursa, i to da je broj funkcionera u Srbiji, u odnosu na prošlu godinu, veći za 1.500 komada. Javljaju i da Slovenci za pun rezervoar goriva rade četiri sata, dok za isto u Srbiji treba četiri dana. Ima i da Fiskalni savet veli da povećanje, vraćanje penzija i plata na nivo iz oktobra prošle godine, neće moći do kraja 2017. I ima da gospodin Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede – koji, dole, iz Surdulice, i koji bio konobar, a sade ima diplomu Našeg Univerziteta Sremska Kamenica, gostov’o u Jutarnji program Naše javne i nacionalne TV, govorio sve po koloseku i na visoke teme, i rek’o „da je naša šansa u realnom sektoru“. Realno!
*
Foto: FoNet

Kad kod sve, evo i koloseka naše opozicije. I tu sve na koloseku, menjaju se partije, čuvaju mandati. Reklo bi se da nov ovaj Borko Stefanović – Bakić program. Šta reći, nego pozdraviti. Naročito to da crkva plaća porez, i naročito to da partijsko zapošljavanje bude krivično delo. Nego, gospodin Borko, daj de spisak bulumente eksperata koja preko Tvoju, Vašu, partiju stupila u državnu i paradržavnu službu. To bi baš bilo novo!

Za kraj, najnovije vesti. „Zvezda“, posle 17 leta, postala šampion u košarci. Svaka čast Vučiću! Ima i o Maca Diskrecija, poštena, zarađuje isključivo pevanjem, starleta koja dominira u tim „Parovima“. Kad tamo, ono međutim, šok i neverica, slobodni mediji javljaju da to ne biva, otkriveno da se Maca Diskrecija seksa za 150 evra. Sad se pitate, kakve to ima veze sa AV gospodin, pa ima, zato: Svaka čast Vučiću!
Autor je  novinar nedeljnika „Vreme“.