Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ napravila živi lanac za gradonačelnika

Nekoliko nedelja gradonačelnik Beograda izbegava novinare i građane koji žele da mu postave pitanja o rušenju u Hercegovačkoj poručuju iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" zbog čega je rano jutros održana protestna akcija ispred gradonačelnikovog radnog mesta. Članovi Inicijative čekali su Sinišu Malog da se pojavi u pola osam na svom radnom mestu, kada inače počinju da rade sve državne institucije.

Živi lanac za gradonačelnika Beograda Sinišu Malog napravljen je rano jutros, u 7 sati ispred glavnog ulaza u Stari dvor. Gradonačelnik se, ipak, nije pojavio na svom radnom mestu ušavši na glavni ulaz. 

„Mi smo se okupili jer Mali već duže vreme izbegava građane kao fantom. Mi smo ovim nenasilnim činom želeli da pokažemo da mi gradjani Beograda branimo ovaj grad i njegove institucije od nasilnika na vlasti“, rekao je za Istinomer Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd. 

Oko tridesetak članova Inicijative bilo je okruženo sa 40-ak policajaca u uniformama i civilu, a akcija se mirno završila oko 8.15. 
7.00 – Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd okupila se ispred Starog dvora sa planom da sačeka gradonačelnika u pola osam i postavi mu pitanja o rušenju u Hercegovačkoj. 
7.30 – Gradonačelnik na svoje radno mesto nije ušao na svečani ulaz u Stari dvor. 
7.45 – Nekoliko pripadnika policijskog obezbeđenja vidno uznemireno stalo je iza demostranata na glavni ulaz. 
8.00 – Nekoliko zaposlenih je pokušalo da uđe u zgradu na glavnu ulaz, ali im to nije uspelo zbog okupljenih građana koji su uporno sedeli ispred vrata.
8.15 – Protestna akcija mirno je završena. 
Ovaj vid otpora će se nastaviti, dok se novi protest za građane očekuje uskoro, poručuju iz Inicijative. 
*
Foto: Istinomer

*
Foto: Istinomer

Podsetimo, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd i nekoliko hiljada građana već osam puta izlazili su na ulice tražeći hitnu ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog nezakonitog rušenja objekata u Savamali koji su se nalazili na području opredeljenom za izgradnju poslovno-stambenog kompleksa „Beograd na vodi“.