Hajde da se volimo: Izjave ljubavi koje su obeležile 2020.

U pandemiji neispunjenih obećanja i drugih izjava koje smo beležili tokom surove 2020. godine, našlo se vremena da se kaže i po koja lepa reč među političarima. Najviše tih lepih reči i emocija upućeno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

O njemu su govorili svi – od premijerke Ane Brnabić, preko Nebojše Bakareca, do Tome Momirovića, novog ministra u Vladi. 

Od 24 objave u Istinomerovoj rubrici “Izjave ljubavi”, tek nekoliko njih nije posvećeno predsedniku. A one koje jesu, samo su varijacije na temu. Zato je pred vama 10, po našem izboru, najzanimljivijih izjava ljubavi posvećenih Vučiću.

Premijerka je početkom 2020. rekla da na svetu nema boljeg učitelja od Vučića.

Gradonačelnik Novog Sada ga je u februaru uporedio s fudbalerom Lionelom Mesijem.

Povodom Vučićeve najave da se neće ponovo kandidovati za predsednika stranke, Darko Glišić je sredinom februara rekao da je predsednik veliki lider, a “veliki lideri se ne rađaju svaki dan.”

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, pre nekoliko meseci je, govoreći o predsedniku, rekla da je on “toliko iznad svih nas u svojoj genijalnosti”.

Novi ministar građevinarstva Tomislav Momirović istakao je da je Vučić istorijska ličnost.

Nakon što je oformljena nova Vlada, oglasila se i stara-nova premijerka Ana Brnabić. Ona je o predsedniku rekla da misli da “kao zemlja treba da se ponosimo takvim čovekom i njegovim znanjem i političkim iskustvom”.

Nebojša Bakarec je, komentarišući predsednikov govor na sahrani patrijarha Irineja, zaključio da je on “ponos Srbije” i “najbolji predsednik”.

I narodni poslanik Predrag Rajić je uputio slične reči predsedniku. 

A Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, branio je odevnu kombinaciju u kojoj je Vučić otišao u crkvu na Svetog Nikolu, rekavši da je on čovek s odevnim stilom.

I na kraju, bivši ministar unutrašnjih poslova, a sadašnji ministar odbrane Nebojša Stefanović u avgustu je za predsednika rekao da je najusamljeniji čovek u zemlji.

 

Naslovna fotografija: Istinomer