El grande roze

I ovo je moguće: vest dana nisu bili političari, Evropska unija, Kosovo, Ratko Mladić, Darko Šarić, zemunski klan i pedofili. Naslovne strane novina i špice informativnih televizijskih emisija napunili su razvod, preljuba i pomirenje do novog braka „Grand produkcije“ i TV Pink. Gradacija po meri srpskog korisnika rozikastog etarskog sadržaja. Poznat i kao belo usijanje.

Kad je Željko rekao Saši njet, uplašismo se da će Popović ostati bez neophodne dugogodišnje Mitrovićeve podrške. Kud će Saša sad? Oštra i decidirana objava prekida decenijske saradnje sa elementima „nikad više, i nikad na našem programu“ zvučala je surovo po Popovića koga Mitrović ispraća u bratsko grčko naručje. Grk se, navodno, obradova pa istog popodneva odreši kesu i „Grand“ se, saznaće se u narednim satima, nakratko nađe u naručju FOX-a.

Ali, lisica je to. Farba sa jutarnjih izdanja štampe nije ni sunca videla, a sa FOX-a javiše da u njihovoj programskoj šemi za Sašu nema mesta. Propade mu šema. Nit je Grk kesu odrešio nit je koketiranje uspelo, tek Popović opet bi na belom hlebu. U poslednjem času, bez ucene i zaricanja, skoči Željko, pruži ruku i izvadi „Grand“ iz gliba. I sebe. Puče mi katodna cev.

Koliko je tu živaca prosečnog televizijskog gledaoca otišlo u nepovrat; koliko je „bensedina“ spasavalo gledalačke nerve; koliko je napisano oproštajnih pisama „ako nema Granda nek’ nema ni mene“; koliko je prekovremenih novinarskih sati potrošeno u utrkivanju s parolom „mi smo saznali prvi“; koliko je impulsa svih ovdašnjih, pa i grčkih, telefonija otkucalo „marš s Pinka,… dobrodošli na FOX,… kakav, bre FOX, mi smo ozbiljna televizija,… ’alo, ovde Pink, mi smo ozbiljna tv kuća, Grand je uvek bio naše čedo…“! Od tog trenutka plaćam pretplatu RTS-u.

Sve je stalo u 48 sati svadbe s razvodom i preljubom. Srbija više ne podrhtava, tektonski poremećaj nervnog sistema stavljen je pod libelu. U toj ravni treba sačuvati nešto neurona za jesen na grand farmi. Kad zamuču goveda iz štale i zaćurlika pernata živina neko treba svo to gnojivo da pospremi. Lopata po glavi stanovnika.

A ona čudna sprava „istinomer“ tiltuje. Meri količinu licemerja, prevare, nedoslednosti, prostakluka, obmane, servilnosti, neiskrenosti, bescenja i laži. Za tu spravu niko i ne haje, količina svega meri se „piplmetrom“. Ja sam svoj, sa svim ostalim đubretom i pregorelom katodnom cevi, odavno bacio u kontejner. Na vreme sam kupio lopatu.