Deseti dan protesta: “Ja hoću život, bolji život”

“Ja hoću život, bolji život”, orila se ispred zgrade RTS-a špica iz domaće kultne serije na desetom po redu protestu “Protiv diktature”. Nekoliko hiljada građana je i večeras uzvicima “Av, av, av”, “Vučiću lopove”, “Ostavke, ostavke” vlastima poručilo da ne odustaju od iznetih zahteva. Kako Istinomer saznaje sa protestima se pauzira do početka naredne nedelje.
Uz pesmu “Izađi i bori se” protestna šetnja krenula je od doma Narodne skupštine. Demonstranti su prvo zastali ispred redakcije Informera, uz pesmu “Neću da budem član mafije”. Kolona je zatim prošla Makedonskom ulicom, gde je ispred redakcije Politike sa razglasa puštena pesma “Dibidus” grupe Hladno pivo. Šetnju kroz Makedonsku je obeležilo burno otpozdravljanje starijoj sugrađanki koja je sa balkona tapšala uz ritam pištaljki. Takođe, jedna starija gospođa vikala je kroz staklo gostima u poznatim prestoničkim restoranima: “Izlazite napolje, sram Vas bilo”. 
Demonstranti su, već uobičajeno, najduže zadržali ispred zgrade Radio-televizije Srbije, gde su, uz špicu “Dnevnika 2”, skandirali “Hoćemo uživo” i “RTS-SNS”. Tradicionalno su izveli i popularno “onesvešćivanje”, a za razglasa se čula i pesma iz kultne serije “Bolji život”. 
https://www.youtube.com/embed/w_Srbk5qZ-Q“ frameborder=“0″ allowfullscreen=““>

Od zgrade RTS-a povorka se spustila do Vlade Srbije, gde je uz pesmu “Pada Vlada” zatraženo ispunjenje jednog od sedam zahteva, a to je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.