Daj krv, ali daj i glas

Kako je Agencija za borbu protiv korupcije zaključila da Radoš Milovanović, direktor “MB – Namenske”, nije prekršio zakon pozivajući radnike da glasaju svi za SNS.
“U nedelju su izbori. Ja vas molim radi fabrike, radi fabrike da izađete svi na izbore i da zaokružimo broj 1, Srpska napredna stranka, koja nam omogućuje ove dobiti“, tako je  govorio Radoš Milovanović, direktor Privrednog društva “Milan Blagojević – Namenska”, radnicima svog kolektiva četiri dana pred lokalne izbore u Lučanima. Dodao je: “Aplauz! Da čuje gospodin Vučić!”    

*
Foto: FoNet/MOD

Aplauz se čuo i do Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj je Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA uputio prijavu protiv Milovanovića zbog zloupotrebe funkcije i javnih resursa za političku promociju. Agencija je zaključila da zloupotrebe ili bilo kakvog prekršaja nije bilo. Jer, ispostavlja se da nije važno ko je rekao, šta je rekao, kome i zašto je rekao…Bitno je jedino gde, odnosno u kojoj prilici je nešto rečeno. 
U datom slučaju, neuvijeno agitovanje odigralo se, pazi sad – na koktelu Društva dobrovoljnih davalaca krvi, u organizaciji Samostalnog sindikata “Namenske” i lokalnog Crvenog krsta. Milovanović je, dakle, bio samo raspričani gost na skupu s kojim (formalno) nema ništa. Na stranu i to što su dobrovoljni davaoci ujedno i radnici “Namenske”, odnosno ljudi kojima od Milovanovića kao velikog šefa mnogo toga u životu zavisi. 
Što se tiče Agencije, postupak se obustavlja. Direktor “Namenske” se, izgleda, provukao kroz rupicu u zakonu, a javnosti je pred očima pukla još jedna moralna crna rupetina spremna da, zarad nešto glasova, proguta sve principe i norme društva i države kojom vlada zakon. Do poslednje kapi krvi.
Naslovna fotografija: Istinomer/Zoran Drekalović