Andreja za premijera

A ako su „problemi koji postoje“ ipak problemi, sve se da rešiti, neka mandatar, kako predlaže Goran Ješić, bude Andrej Vučić, „privrednik, paor, uspešan sportski radnik, mangup, kadrovik“...
Prošlo je tri meseca od izbora, Vlada još nema na vidiku, ali, ekspoze se piše i dopunjava, sve u svemu, građani ne treba da brinu, „Srbija je na dobrom putu“. 

*
Aleksandar Vučić na izložbi „Necenzurisane laži“ / Foto: Fonet

Naravno da će sve biti u roku, po najnovijoj mantri Vlada će biti formirana u prvoj polovini avgusta, mada se ima vremena do početka septembra. Novo je da gospodin Mandatar veli da ne isključuje mogućnost da vladu, zbog problema koji postoje, formira neko drugi. Postoje stvari o kojima ne može da govori, a ne želi da formira vladu, protiv koje bi i sam bio! Otkud sad to, koji to „problemi postoje“, kad se znade da niko na belome svetu ne može, i ne sme, da pritiska i utiče na Vučić gospodina. 
Ako se neko zabrinuo, tome nema mesta, kako Vučić gospodin veli, mnogi žele da utiču na formiranje vlade, ali prošlo je vreme kad su je birali tajkuni i strane ambasade, danas niko sa strane ne može da odlučuje, biće onako kako su građani odlučili, a odlučili su da Vučić može da radi šta hoće.
Uostalom, šta ima tu da se licitira, gospođa ministarka plus potpredsednica na partiju Zorana decidirana, samo tim na čijem čelu će biti Aleksandar Vučić može da uvede evropske standarde u Srbiji, kako bi građani živeli u uspešnoj i pristojnoj zemlji. Treba li reći da se promptno javio faktor Vulin, potpisavši da je Vučić garant politike u koju veruje, i zbog koje postoji, Pokret socijalista, te da on ne može da garantuje da će podržati bilo koga drugog osim njega za predsednika vlade. 
Ne bi bilo lošo da se jave i ostali Vučić gigant ministri, gigant direktori javnih preduzeća, Vučić članovi i Vučić građani, napismeno se zakunu da je On jedini koji može i sme da nam obezbedi stabilnost, rast i progres, i sve ostalo iz ekspozea od 1244 strane. A ako su „problemi koji postoje“ ipak problemi, sve se da rešiti, neka mandatar, kako predlaže Goran Ješić, bude Andrej Vučić, „privrednik, paor, uspešan sportski radnik, mangup, kadrovik“… Ostaje samo da se Aleksandar seti da protiv ovog predloga ne može biti ni on sam.
*
Izložba „Necenzurisane laži“ / Foto: Fonet

Dok se bije bitka oko toga koji to problemi postoje, i odakle pritisci na čoveka koji ne može da se pritiska, Vučić nastavlja da glumata i paradira. Tako, sa svi svoji, među svoji, bio na toj izložbi „Necenzurisane laži“, i za ono što je eklakantan primer pritiska na one koji se usuđuju da profesionalno rade svoj posao, akcentiraju i parodiraju premijerovo paradiranje, mrtav ozbiljan kaže da je srećan, jer Izložba odslikava demokratski duh Srbije. I doda: Dobro je da gradimo kritičku javnost još jače i još više! Što bi rekao gospodin Marfi, Sve je moguće, ako ne znate o čemu pričate. 
Tako je Vučić gospodin obznanio da je dobio istraživanje koje veli da bi na eventualnim predsedničkim izborima pobedio u prvom krugu. Ali, to ga ne interesuje, i ne samo to, ne pada mu na pamet da bude predsednik Srbije, jer njega samo Srbija zanima. Ovo nema ni kod Marfija, zato pogledati pod odrednicom Alan Ford.
Dosta ovog huškanja na realnost, evo malo prave, klasične literature. Gospođa Prva dama, imena Dragica Nikolić, koja ima Fondaciju Dragica Nikolić, bila u Kragujevac, oko realizacije projekta igrališta za decu i mlade. Tamo rekla da njena Fondacija za tri godine skupila deset miliona dolara, i da se sve potrošilo. I da gde god Fondacija radi, javljaju se ljudi da pomognu. Nastupu Prve dame u Kragujevcu bio nazočan gradonačelnik Kragujevca, gospodin Radomir Nikolić. 
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.