A Jorgovanka opet povećala platu

Svi su znali, tako i najavljeno, da će istorijska poseta gospodina Vučića Americi, skraćeno SAD, biti istorijska. Da se doda da je poseta Premijera protekla istorijski, te da se istorijski i završila.

*
Aleksandar Vučić u poseti SAD / FoNet       
Naravno da ima neodgovornih hejtera koji to nisu videli na pravi i napredan način, te primljen na nivou trećeg sekretara drugog pododbora, te ovo, te ono, ali, svi su videli da gospodin Vučić stoji, istina sam, ispred Bele kuće, i u Naše kamere, našem pučanstvu, javlja da je prvi u istoriji, da Amerika poštuje naše reforme, te da je i evropski put lakši kad imate američku podršku…
Naše kamere su, za naše pučanstvo, prenele i šta kažu Amerikanci, pa smo čuli da Amerikanci vele da Srbija ima lidera kome se u SAD dive, te da je poseta bila veoma uspešna. Na Našu televiziju pušten i Naš analitičar koji nepristrasno objasnio da je poseta bila veoma značajna, te da nije tačno da gospodin Vučić, kako zluradi pričaju, nije dobio adekvatne sagovornike. Dodatno, i preko nekoliko puta i uzastopce, svima javljeno da Amerikanci javljaju da je poseta bila veoma uspešna, te da će, kao takva, ući u udžbenike veoma uspešne posete Americi.
Dok je AV gospodin ispisivao istoriju, na domaćem terenu se javila ministarka Kori Udovički, a na prokletu temu viška u javnom sektoru. Kori bila egzaktna, 493.505 radnika, od kojih će, u ovoj godini, biti otpušteno 9.000. Tih 9.000 nije pravih 9.000, jer će 4.900 otići u penziju, pa neće morati da se otpušta 25.000 godišnje, koliko traži MMF. Kori još objasnila da broj zaposlenih u javnoj upravi nije, i jeste, veliki, da potrebno dubinsko istraživanje, nova sistematizacija, da nije cilj otpuštanje, nego podizanje kapaciteta… Sve okruglo, pa na ćoše, braćo i gospođe. Sigurno da će otpušteni imati pravo na otpremninu, i sigurno da je predsedniku Srbije ostavljeno da sam odredi potreban broj zaposlenih u službi Predsednika. Nije javljeno da Kori računica nema veze sa životom, u javnom sektoru je preko 700.000 ljudi, od čega je pola, a brat bratu 200.000 višak.
*
Kori Udovički / FoNet     
Međutim, niko ne javlja da je, pored svih ovih restriktivnih mera, Našoj partiji ostavljeno da Sama odredi potreban broj radnika u Našoj državnoj službi. Ti primeri šišaju sve mere štednje. Eto i npr. dočulo se da izvesna gospojica, koja bila voditeljica i učesnica Velikog brata, posle mesta savetnice kod druga Mrkonjića, sade PR državne Agencije koja se bavi razvojem luka i rečnog saobraćaja. Tako to u praksi funkcionira, u zemlji mortadela i vazduplohov prvaka. Naša televizija nešto slabo javlja i da, sa gospodin Predsednik, u državnoj delegaciji prilikom prisustva paradi u Moskvi, bili drugovi jednog od sinova master Predsednika, da gospodin Milijan Stojanić, SNS predsednik Kosjerića, svetski prvak u kuvanju čorbe, u svojoj kafani, na račun opštine, pojeo 700.000 dinara… 
*
Miroslav Čučković prešao u SNS / FoNet  
Zato javljeno da predsednik opštine Obrenovac, gospodin Čučković, u koga su mnogi upirali prstom zbog posledica katastrofalnih poplava, potpis’o za SNS. Transfer obavljen u prisustvu ministra policije plus potpredsednika SNS, gospodina dr Stefanovića, koji rek’o da Čučković nije tražio ništa, on je predsednik opštine i bez SNS, a u SNS došao bez posebnih želja, kako bi pomogao. Doktor Stefanović najavio da će SNS Čučkovića, koji nije tražio ništa, opet kandidovati za predsednika opštine, jer je hrabrom politikom pokazao da Obrenovcem može odgovorno da se upravlja… 
Dok je sve kako treba, sve se čini da bude i bolje nego kako treba. U Majuru, kod Šapca, pev’o Aca Lukas, za džaba, jerbo, kako rek’o, voli SNS. Na glasačkim mestima, izbori za Savet mesne zajednice, građani morali da prođu kroz špalir nabildovanih faca – tu bili za džaba, jer vole SNS – koje su svakom objasnile za koga da glasaju.
*
Jorgovanka Tabaković / FoNet 
Da je definitivno sve na tom Našem evropskom putu kazuje i primer Naše guvernerke Jorgovanke, koja, kako vele oni što gledaju u tuđi tanjir, opet povećala platu. U skladu sa proklamovanim merama štednje, skromno, samo oko dva posto, što na platu od preko pola miliona dinara i nisu neke pare. Za te pare ni guvernersku frizuru ne može namesti. Da, kano neki, ima platu od milion dinara, pa da se zabrinemo za mere napretka, ovako, to su tričave pare, gde oko toga da se troši energija.
A sociolog Ratko Božović kaže da se Ovako nešto ne može ozbiljno kritikovati. Valjda je jasno ko koga i ovde zajebava. Na kraju, di bez toga, Đoković nije uspeo na Rolan Garosu, AV gospodin mu je, što vest dana, uspešno, ispred svih građana, čestitao!
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.