Slučaj Uroša Mišića

U pravosudnu istoriju Srbije Uroš Mišić će ući 2007. godine, nakon što je u tuči na poluvremenu fudbalske utakmice Crvene Zvezde u Beogradu pretukao žandara Nebojšu Trajkovića. Slučaj će trajati godinama, tokom kojih će Mišić biti tri puta osuđivan - dva puta na po 10 godina i jednom i konačno na pet i po godina zatvora.

Ni tu prepolovljenu kaznu Mišić neće odslužiti celu, jer će ga amnestirati po Zakonu o amnestiji donetom nakon što je SNS preuzela vlast u Srbiji.

Osim ovog slučaja, ime Uroša Mišića, kako sam tvrdi, potomka slavnog vojvode Živojina Mišića, biće vezivano za još tri slučaja – tuču u beogradskom lokalu „Plastik“, ugrožavanje bezbednosti građana tokom „Parade ponosa“ i ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi.

Na koji način je teklo suđenje, ko je, zašto i kako ucenjivao i pretio FK Crvenoj Zvezdi i članovima njene uprave, kako je Mišiću dozvoljeno da sam odlučuje kada će se pojavljivati pred sudom i policijom, te kako su se menjale izjave svedoka u procesima pogledajte u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije. 


Više o projektu istinomer „Amnezije“ pročitajte ovde.

Naslovna fotografija: You Tube, printscrean