Slučaj „Platani iz Bulevara“

U svetlu aktuelne seče drveća zbog izgradnje gondole koja je poslednjih dana izazvala interesovanje javnosti, podsetimo se slučaja seče platana na Bulevaru kralja Aleksandra, 2010. Godine kada je gradonačelnik Beograda bio sadašnji lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas
Pre devet godina Beograd je potresao slučaj seče platana iz Bulevara kralja Aleksandra. Zanimljivo je iz ove perspektive podsetiti se kako su reagovali građani, kako vlast, i koji je bio ishod celog slučaja, naročito u svetlu aktuelne seče drveća zbog izgradnje gondole koja je poslednjih dana izazvala interesovanje javnosti. Ko je tražio smenu gradonačelnika, ko sazivao skupštinski Odbor, ko je podnosio ustavnu žalbu, koji nadimak je stekao tadašnji gradonačelnik u ovom slučaju i kako se cela priča završila podsećamo u našem novom tajmlajnu. 
  
Više o projektu Istinomer amnezije možete pronaći ovde.

Naslovna fotografija: FoNet/Beoinfo
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.