Slučaj Milana Pantića

Nakon 16 godina od ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića tek se nazire mogući epilog ovog zločina. Nedavno je objavljeno da je “rasvetljeno ubistvo Pantića”, odnosno da je okončana policijska istraga, a imena osumnjičenih dostavljena tužiocu. Međutim, ubistvo će tek biti rastvetljeno, a pravda zadovoljena tek nakon završetka sudskog postupka i izricanja presude.
Inače, od Pantićevog svirepog ubistva na pragu sopstvene kuće promenilo se čak devet vlada, a pred vama je koliko priča o brutalnosti tranzicije, toliko i priča o sprezi države i kriminala, ali i nesposobnosti policije da u kompleksnim slučajevima deluje bez vanrednog političkog pritiska. 
Podsećamo kako se već 2005. godine znalo da je Pantić trebalo da bude „samo“ zaplašen, ali da se stvar otela kontroli. O kojim je firmama pisao Pantić i kako mu je nemogućnost države da zaštiti novinare od bahatih dobitnika tranzicije najverovatnije došla glave?
Ovonedeljno izdanje Istinomer Amnezije donosi pregled rezultata različitih istraga, kao i rada više radnih grupa i komisija, odnosno pregled neuspelih pokušaja da se ovo ubistvo rasvetli.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde

Naslovna fotografija: Fonet/TV Fonet. Sve fotografije korišćene u tajmlajnu: Fonet