Razvojni put Ane Brnabić

Karijera Ane Brnabić ne spada u one karijere za koje se može tvrditi da su poznate široj javnosti. Deo kritika koje je opozicija upućivala novoj premijerki bio je da nije jasno šta to Brnabić kvalifikuje za najodgovornije mesto u državi.

Zato su u ovom pregledu na jednom mestu sakupljeni glavni javno dostupni podaci o radnoj biografiji nove predsednice Vlade. Od rada u američkoj kompaniji “Continental Wind Partners” i njenoj lokalnoj podružnici „Continental Wind Serbia“ i pompezno najavljivanog vetroparka Čibuk 1 u okolini Kovina, koja se pretvorila u “aferu vetropark”, preko Peksim fondacije i NALED-a, sve do šefice tzv. deliveri junita Vlade Sbije, ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu do mandatarke za sastav nove Vlade Srbije. 

 

Obrađeni su podaci do trenutka njenog imenovanja za mandatarku, a dve se celine jasno izdvajaju – prvu celinu čini karijera Ane Brnabić do afere “Vetropark”, a drugu njene aktivnosti i obećanja kao državne službenice – ministarke, a potom i premijerke. U ovu priču nije uključena priča o imovini Ane Brnabić i članova njene porodice, koja će biti tema nekog od sledećih izdanja našeg tajmlajna.

 

Više informacija o
projektu Istinomer Amnezija možete pročitati ovde.

Naslovna fotografija: Fonet / Nenad Đorđević. Sve fotografije korišćene u tajmlajnu: Fonet.