Predsednički kandidati – autsajderi

Ko su na izborima od 2002. godine do danas bili kadidati za predsednika sa začelja tabele? Predstavljamo delove njihovih platformi i one izjave koje su odskakale od uobičajnog šablona i koji su zaista nudili nešto novo, iako često bizarno ili politički ekstremno.
Teme kojima su se ovi kandidati bavili u kampanjama u nekim slučajevima dobro pokazuju događanja na našoj političkoj sceni. Takav slučaj je sa kandidaturom Velimira Bate Živojinovića ispred SPS-a i Miloševićevom podrškom Šešelju, kao i sa optužbama dela opozicije na račun Dveri da ih finansira Demokratska stranka. 

Neki od kandidata poput Pelevića ili Rističevića opstali su na političkoj sceni uprkos tome što im podrška nije prelazila jedan ili dva procenta birača, njihove teme i način na koji su se prilagođavali trenutnim političkim uslovima, takođe, lepo pokazuju dinamiku naše političke scene. 

Pred vama je zanimljiv pregled političkih kampanja koje su nekada bile same sebi cilj, a nekada tek marketinški potez promocije.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Naslovna fotografija: Fonet / Nenad Đorđević. Ostale fotografije u tajmlajnu: Fonet.
Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.