Poverenik u doba DSS

I dok u javnosti počinju špekulacije u vezi sa eventualnim povratkom Poverenika Rodoljuba Šabića u politiku, tim Istinomer Amnezije osvrnuo se na njegovu dosadašnju karijeru. U čak tri tajmlajna koji će biti pred nama u nedeljama koje dolaze, predstavićemo vam na koji je način Rodoljub Šabić vršio svoju funkciju, posmatrano, kao i uvek, kroz prizmu onog što su mediji o njemu izveštavali.

Ove nedelje pred vama je prvi deo – koji obrađuje period od 2004. godine kada je i osnovana služba poverenika do 2008. godine. Ovaj period obeležen je borbom za uspostavljanje institucije, obezbeđivanje osnovnih uslova za njen rad. Glavni napor bio je usmeren na to da se makar  vlada i skupština pridržavaju zakona koje su doneli. 

Ovaj period koincidira sa vlašću Demokratske stranke Srbije i njenih koalicionih partnera iz Nove Srbije magistra nauka Velimira Ilića i G17Plus doktora Mlađana Dinkića.

Zašto je Poverenik morao od svojih para da kupuje pečat ove državne institucije, ko je  najviše odbijao saranju, ko je jači i od sudova u ovoj zemlji – saznajte ove nedelje. Sledeće, predstavićemo vam karijeru Poverenika pod vlašću Demokratske stranke,a  kraj ovog serijala odnosiće se na odnos Vučićevih vlada prema Povereniku. 

Više o projektu Istinomer amnezije možete pogledati ovde.