Politička karijera Branka Ružića

Izuzetno dinamičnu političku karijeru funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić započeo je 1996. godine, kada je postao član SPS, a marta 2000. je izabran za predsednika Mladih socijalista Srbije. Kasnije je član svih rukovodstava Socijalističke partije Srbije do danas. U ovom pregledu pratimo Ružićevu karijeru počev od 2001. godine.

Na koji način je Ružić plovio često uzburkanim političkom vodama Srbije, na koga se oslanjao i kako je uvek uspevao da izabere pobedničku stranu i postane jedan od nezaobilaznih činilaca naše političke stvarnosti predstavljeno je kroz Ružićeve izjave, intervjue i javne nastupe. 

Od odbrane Miloševića i napada na Haški tribunal, do podrške Paradi ponosa i održavanja stanja latentnog sukoba sa Aleksandrom Vučićem i njegovom SNS, posebno sa Zoranom Mihajlović i Aleksandrom Vulinom, čini se da je Ružić imao uspešnu taktiku kako da politički kapitalizuje sposobnost česte reviziije stavova. 
U ovom pregledu uspona Branka Ružića posebno se ističe epizoda o vojnom roku, koja dosta slikovito opisuje kakve sve privilegije sebi mogu da obezbede pripadnici naše političke elite.
Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.
Naslovna fotografija: TV Fonet

[ISPRAVKA, 21.4.2017]:
U podnaslovu je prethodno pisalo da karijeru Branka Ružića pratimo od 2001. godine,
kada se nakon petooktobarskih promena priključio socijalistima i postao predsednik
podmlatka ove političke organizacije, iako se SPS-u priključio 1996. godine, a predsednik
Mladih socijalista Srbije postao u martu 2000.