Koga štiti REM u izbornoj kampanji?

Osnovana sa veoma plemenitim namerama konačnog uvođenja reda u elektronske medije u Srbiji, Republička radio-difuzna agencija (RRA) je trebalo da funkcioniše kao telo nezavisno od politike i političke moći, sposobno da ovu silu ograniči kako bi građani dobili kvalitetne, pravovremene i nepristrasne informacije.
Međutim, već od njenog osnivanja postaje jasno da vlast i nosioci političkih funkcija nisu bili apsolutno iskreni prema građanima kada je u pitanju RRA, kao i da nisu bili spremni da dopuste RRA da se bavi svojim poslom. Ove nedelje pred vama je tajmlajn koji pokazuje na koji način su se godinama mešale politika, politička moć i nadležnosti nezavisnog regulatornog tela, koje je u međuvremenu promenilo ime u Regulatorno telo za elektronske medije (REM), te kako je REM sve više gubio bitku sa politikom. Videćete i kako je RRA od nezavisnog organa postala oružje za politički obračun sa opozicijom i kako je taj proces kulminirao pod Srpskom naprednom strankom. 
Na koji način je trenutna vlast SNS zloupotrebila ovaj regulatorni organ i zašto on mesecima nakon završenih izbora još uvek ne izdaje izveštaj o zastupljenosti stranaka u elektronskim medijima, i ako je na to obavezan, saznajte u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije.
Više o projektu Istinomer Amnezije možete pogledati ovde.
U tajmlajnu su korišćene fotografije agencije FoNet.