Karijera Siniše Malog

O Siniši Malom počelo se govoriti 2012. godine kada je imenovan za savetnika za ekonomska i privredna pitanja tada prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića. Od Vučićevog savetnika Mali je ubrzo postao glavni pregovarač sa investitorima iz Ujedinjenih arapskih emirata koji su tih meseci 2012. godine pompezno najavljivali milionske investicije u građevinarstvo, poljoprivredu, avio industriju...
Kako je jačala politička pozicija njegovog poslodavca Vučića, rasla je i politička moć Siniše Malog. 
Ono što nikome nije problem jeste bila činjenica da je Vučić svoju političku moć gradio između ostalog i na priči o „pljačkaškoj privatizaciji“ sprovedenoj za vreme vlasti Demokratske stranke, a da je za tu privatizaciju, tada bio zadužen i njegov savetnik Mali. 
Ove nedelje predstavljamo vam političku karijeru gradonačelnika Beograda Siniše Malog do trenutka kada je došao na tu funkciju. Kroz priču o Malom pratimo prve godine privatizacije u Srbiji, privatizacije cementara i drugih preduzeća koje je Mali vodio kao jedan od direktora Agencije za privatizaciju. Od svih privatizacija u kojima je učestvovao najinteresantnija je ona preduzeća Beopetrol, koja će se kasnije pojaviti u još jednoj aferi – o 24 stana Siniše Malog o čemu je pisao KRIK. 

Više o projektu Istinomer Amnezije u okviru kojeg objavljujemo ovaj tajmlajn možete pročitati ovde.