Direktorovanje Zorana Drobnjaka

Karijera Zorana Drobnjaka i njegovo umeće opstanka na funkciji preduzeća "Putevi Srbije" tema je ovonedeljnog tajmlajna, ali i zgodan prozor u kadrovsku politiku različitih vlada Republike Srbije tokom proteklih 10 godina.
Na koji način je Drobnjak, jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije, uspeo da preživi promene i rekonstrukcije vlada, promene ministara, tri optužnice, jedno suđenje, nekoliko afera i zahteva za smenu i da čitavu deceniju opstane na čelu „Puteva Srbije“, i to dobar deo u statusu vršioca dužnosti?
Pitanje koje se često postavlja jeste i da li je za uspeh Drobnjaka presudno njegovo stručno znanje, kako sam kaže, ili su za to „krive“ političke veze koje ima sa vladajućim strankama. Zašto su ga napadali funkcioneri G17, a branili funkcioneri SPS i SNS? Koliko su narasli dugovi preduzeća „Putevi Srbije“ i šta je sve urađeno za Drobnjakovog mandate – samo su neka od pitanja koja obrađujemo u ovonedeljnom tajmlajnu. 
Više o projektu istinomer „Amnezije“ pročitajte ovde.

Naslovna fotografija: FoNet, Božidar Petrović 

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.