Zoran Vuletić

Datum rodjenja: 5. 5. 1970.
Stranka: Građanski demokratski forum  | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 5. 5. 1970.
Stranka: Građanski demokratski forum  | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Rođen je 1970. u Kragujevcu.

U zvaničnoj biografiji ne navodi podatke o obrazovanju, dok je u ranijim biografskim podacima isticao je da je hemijski tehničar, a u izbornim listama da je po zanimanju privatni preduzetnik.

 
Navodi da je zaposlen od 1993. u firmi Telekomunikacije „Zdravković“, a potom kao menadžer prodaje u preduzeću „Agromarket“, Beograd. Od 2005. je generalni direktor „Agromarketa“, a od 2008. i vlasnik te firme.
 
Isticao je da je član Liberalno demokratske partije od osnivanja, jedan od osnivača Opštinskog odbora LDP Zvezdara, član stalnog sastava Glavnog odbora LDP od prve redovne Skupštine i menadžer OO LDP od prve redovne Skupštine.
 
Od 19. juna 2008. bio je na funkciji zamenika predsednika Gradske opštine Zvezdara.
 
„Od 2008. do 2016. obavljao sam funkciju zamenika predsednika opštine i neskromno bih rekao da je to bio najdinamičniji period razvoja u poslednjih 30 godina. Podsetiću samo na neke stvari koje su uvrstile Zvezdaru u najpoželjniju opštinu za život u Beogradu. Urađena je kompletna rekonstrukcija SC Olimp, renovirana UK „Vuk Karadžić“, izgrađen Dom zdravlja u Mirijevu, rekonstruisan Bulevar kralja Aleksandra od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace, izgrađen je reciklažni centar u saradnji sa Kraljevinom Norveške i SZO, rekonstruisana policijska stanica i skoro sve ekspoziture pošte, obnovljene su sve biblioteke, organizovan je volonterski servis za pomoć starijima i ugroženima, potpuno uređen Bulbuder, rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, organizovana besplatna sterilizacija, vakcinacija i čipovanje kućnih ljubimaca, akcija Novi dan – novo drvo je tekla u kontinuitetu. Takođe je modernizovana opštinska uprava. Postali smo prva opština koja je transparentna u trošenju budžeta i koja je dobila niz nagrada. Lično mi je najdraža nagrada Evropskog pokreta za dostupnost i javnost u radu.“ (Danas, 15. 6. 2020. godine) 
 
Potom je bio član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG), ali je u februaru 2019. najavio je da će bivši članovi tog pokreta formirati novi pokret, navodeći da je „novi predsednik Sergej Trifunović odustao od politike na kojoj je pokret nastao“.
 
Sada već bivši članovi PSG formirali su u martu 2019. Građanski demokratski forum (GDF), a Vuletić je izabran za predsednika Izvršnog odbora.   
 
Na izborima u junu 2020. bio je nosilac i prvi na listi Ujedinjena demokratska Zvezdara, čiji je GDF bio član. 

U oktobru 2020. izabran je za novog predsednika GDF. 

„Vuletić je izabran na vanrednoj skupštini GDF-a, nakon što je Aleksandar Olenik podneo ostavku na mesto predsednika zbog lošeg rezultata na proteklim parlamentarnim izborima u Srbiji. Vuletić je do sada bio predsednik Izvršnog odbora stranke. Za njega je danas glasao 31 član skupštine, a za drugog kandidata, profesora Radeta Veljanovskog, 16 članova.“ (Beta, 3. 10. 2020. godine) 

Foto: FoNet/Medija Centar