Željko Sušec

Datum rodjenja: 24. 6. 1977.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 24. 6. 1977.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1977. godine u Pančevu.

Nema podataka o njegovom obrazovanju, ali u biografiji na sajtu Skupštine Srbije navodi se da je po zanimanju prosvetni radnik.

Na sajtu „Otvorenog parlamenta“ piše da predaje u Ekonomsko trgovinskoj školi „Paja Marganović“ u Pančevu, međutim u oktobru 2019. na sajtu te škole njegovo ime nije na spisku profesora.  

Član je saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke i poverenik gradskog odbora Pančevo.

Na parlamentarnim izborima 2012. godine izabran je za narodnog poslanika, a mandat mu je potvrđen i nakon izbora 2014. i 2016. godine.

U junu 2018. podneo je „neopozivu ostavku“ na poslaničku funkciju.

„Ostavka je usledila nakon razmene međusobnih optužbi Sušeca i Marinike Tepić, samostalne poslanice, koja ga je javno optužila za učešće u „koruptivnim radnjama“. On je na sednici Skupštine Srbije tražio odgovor od BIA na pitanje da li imaju saznanja da poslanica Tepić posredno i neposredno „kontaktira sa licima za koje postoji osnovana sumnja da sarađuju sa stranim službama i agentima stranih službi, koje rade na rušenju poretka i destabilizacije Srbije“.

„Međutim, ubrzo je Tepićeva upitala Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za borbu protiv korupcije da li su upoznati sa koruptivnim radnjama u kojima je, kako je rekla, učestvovao upravo poslanik Željko Sušec. Ona je navela da je Apoteka Pančevo, koja se inače gušila u dugovima i bila u blokadi, isplatila 3,8 miliona dinara ili oko 40.000 evra za razne plastične kese i vreće zanatskoj radnji ‘Gigi’ koja je u vlasništvu Smiljke Sušec, inače njegove majke.“ (Blic, 7. 6. 2018. godine) 

Kako je „Blic“ naveo, iako se u njegovoj imovinskoj karti to ne pominje, „Sušec je i direktor Šumskog gazdinstva ‘Banat’. Kako je jednom prilikom izjavio, Agencija za borbu protiv korupcije mu je odobrila da obavlja tu funkciju, jer nema sukoba interesa“.

 

Naslovna fotografija: Printscreen Youtube