Vuk Radojević

Datum rodjenja: 31. 1. 1978.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 31. 1. 1978.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Rođen je 1978 godine u Bečeju.

Osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom gradu. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2002. godine i stekao zvanje diplomirani inženjer poljoprivrede agroekonomskog smera. Magistarsku tezu pod nazivom: „Izvozne mogućnosti agroindustrijskih proizvoda iz naše zemlje na tržište Evropske Unije“ odbranio je 2007. na istom fakultetu, na kome je i zaposlen na Departmanu za Ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela.

Tri godine je bio imao stipendiju Ministarstva za nauku, koja se dodeljuje darovitim studentima. Angažovan je na izvođenju nastave, koja se odvija na engleskom jeziku u Beogradu, iz predmeta„Marketing and Trade“, u okviru međunarodno organizovanih i priznatih MBA specijalističkih studija iz oblasti „Agribusiness Menagement and Commerce”. Član je Saveta za razvoj klastera u AP Vojvodini, koji treba da redifiniše postojeći predlog Strategije i uputi ga na usvajanja u Skupštinu AP Vojvodine. U organizaciji Univerziteta iz Portlanda (SAD) specijalizirao je iz oblasti izvršnog menadžmenta na engleskom jeziku.

U zvaničoj biografiji ističe da je objavio više od 40 radova u zemlji i inostranstvu, učestvovao na brojnim nacionalnim i međunarodnim naučno-stručnim skupovima. Napisao je i objavio jednu samostalnu monografiju, a kao koautor učestvovao je u pisanju dve monografije. Takođe ističe da je pohađao i uspešno ispunio sve zahteve Tempus Programa na engleskom jeziku, a u vezi obuke za apliciranje tj. pripremu konkursne dokumentacije pri fondovima Evropske Unije, što je potvrđeno sertifikatom „Expert of European Knowledge”.

Osam godina aktivno je nastupao za KUD „Đido“ i trenirao tenis za TK „Bečej“. Nakon toga aktivno je igrao košarku za KK „Bečej“. 

Član je nekoliko stručnih udruženja: Evropska asocijacija agrarnih ekonomista, Naučno društvo agrarnih ekonomista Balkana, Društvo agrarnih ekonomista Srbije, Društvo agrarnih ekonomista Vojvodine.

Za predsednika opštine Bečej izabran je u decembru 2012. godine i na toj funkciji bio je do izbora 2016. 
„Umesto koalicije Demokratske stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i Preokreta (Liberalno-demokratska partija i Srpski pokret obnove), koji su konstituisali većinu na prvoj sednici skupštine posle izbora, novu lokalnu vlast sada čine koalicije Pokrenimo Bečej (Srpska napredna stranka i Nova Srbija), Preokret, deo Saveza vojvođanskih Mađara (trojica od ukupno osam odbornika koliko je osvojio SVM na izborima) i jedan odbornik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara.“
Portal NDNV, 26. 12. 2012. godine

Predsednik je opštinskog odbora Srpske napredne stranke. 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu postao je u junu 2016, nakon formiranja nove Pokrajinske vlade.