Vladimir Đurić

Datum rodjenja: 18. 5. 1970.
Stranka: Stranka moderne Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 18. 5. 1970.
Stranka: Stranka moderne Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen 1970. godine u Frankfurtu na Majni, SR Nemačka. 

U biografiji navodi da je završio O (oglednu) OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu. Potom je, ističe, bio pripadnik jedne od poslednjih generacija „usmerenjaka“, završio 9. i 10. razred u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“, pa potom u istoj školi dva razreda usmerenog obrazovanja i postao „pomoćni istraživač u fizici“.

Dodaje da je završio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, mašinski odsek, i stekao zvanje diplomiranog mašinskog inženjera, „što mu danas valjda ima rang mastera“.

„Ceo život radim u osiguranju – DDOR Novi Sad, GrECo, MARSH, Sava osiguranje i Wiener Stadtische. Radio sve – od referentskih poslova, prodaje, underwriting – a, pa do izvršne funkcije na čelu kompanije za životno osiguranje. Poznajem dobro problematiku osiguranja i uvek sam spreman da na te teme udavim sagovornika. I još nisam naišao na sagovornika koji je spreman ozbiljno se pozabaviti osiguranjem (osim onih iz branše)“, piše u biografiji.

Navodi da je trenutno zaposlen u „Wiener Stadtische osiguranju“, gde je zadužen sam za generisanje prihoda od prodaje neživotnih osiguranja srednjim i velikim pravnim licima. „Dakle, ‘direct sales’, ‘middle markets’, ‘top markets’, corporate, key accounts – kako se to danas na tranzicionom poslovnom srpskom jeziku zove“, dodaje. 

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik, kao član Pokreta „Dosta je bilo“. 

Posle beogradskih izbora 2018. Pokret Dosta je bilo počeo je da se osipa u Skupštini Srbije, pa su novu poslaničku grupu „Slobodni poslanici“ formirali Tatjana Macura, Nenad Božić, Aleksandar Stevanović, Vladimir Đurić i Ljupka Mihajlovska. U maju 2018. registrovali su udruženje građana Pokret centra. 

Krajem 2018. ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza Nebojše Lekovića, napravljena je nova partija – Stranka moderne Srbije (SMS). Đurić je postao generalni sekretar. 

Foto: YouTube, N1