Vladanka Malović

Datum rodjenja: 1. 1. 1982.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1982.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena je 1982. godine.

Nema zvaničnih podataka o njenom obrazovanju.

Izjavila je da se u politiku uključila 2009. godine kada su bili izbori za opštine Voždovac i Zemun i tom prilikom je upoznala Aleksandra Vučića. „Tada sam kao aktivista beogradskog odbora pomagala u kampanji. Tada je, sećam se, prišao nama aktivistima i pitao jesmo li umorni, treba li nam nešto, bodrio nas. Tri godine kasnije sam angažovana da radim u kampanji za predsedničke i parlamentarne izbore. Tih meseci do izbora radili smo danonoćno svi zajedno, a on se ponašao kao jedan od nas, iako sam ja u početku, imala ogromnu tremu jer, priznaćete, nije mala stvar raditi kampanju SNS i biti uz one koje neizmerno poštujete. Nikada nije bio pretenciozan, uvek ima vremena za sve. Od kada sam izabrana za predsednicu Službe za informisanje nemam radno vreme, vikende, praznike. Svakodnevni rad, podrazumevani stres, ali kada vam je Aleksandar Vučić šef, nema nemogućeg posla.“ (Blic, 27. 7. 2016. godine)

Šefica je informativne službe SNS. Najpre je bila angažovana u beogradskom odboru SNS, potom postala članica Glavnog odbora i na kraju izabrana u Predsedništvo stranke. (Danas, 2. 8. 2019. godine)

U leto 2016. otvorila je izložbu „Necenzurisane laži“, o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine. Tada je u beogradskoj galeriji „Progres“ izloženo oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima, a na osnovu čega bi, naveli su organizatori, građani u Srbiji trebalo da procene da li u Srbiji ima cenzure. „Osnovni zadatak dela medija, koji sinhronizovano deluju citirajući jedni druge, postao je da Aleksandra Vučića predstave domaćoj i stranoj javnosti kao brutalnog cenzora, koji ukida emisije, obara portale i smenjuje urednike i novinare, zabranjuje tekstove“, kazala je Malović.

Krajem jula 2019. prisustvovala je prvom sastanku predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, održanom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

 

Naslovna fotografija: Fonet, Zoran Mrđa