Vidosav Radomirović

Datum rodjenja: 11. 5. 1956.
Mesto:
Datum rodjenja: 11. 5. 1956.
Mesto:

Vidosav Radomirović, među Nišlijama poznat kao Vitko, rođen je 1956. godine u Kuršumliji. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu, gde je i diplomirao na Višoj ekonomsko-komercijalnoj školi.

Karijeru je započeo kao fotoreporter, da bi 1980. osnovao preduzeće za organizovanje estradnih i sportskih događaja, navodi se u zvaničnoj biografiji. 
Početkom devedesetih, otvara prvi privatni radio u Nišu – Belami. Godine 1996. započinje da radi i televizija Belami, koja i danas posluje. Direktor je i glavni i odgovorni urednik RTV Belami.
„Bazični princip rada (RT Belami) je da nema vezivanja za jednu, drugu ili treću političku opciju – ima samo informacija, zanimljivih ili nezanimljivih za građane“, naveo je Radomirović u biografiji dostavljenoj Regulatornom telu za elektronske medije (REM). Naime, REM je Radomirovića krajem decembra 2015. uvrstio na listu kandidata za devet članova UO Javne medijske ustanove Radio televizija Srbije.
U procesu privatizacije medija kupio je TV Niš, TV Blace, a u medijskoj imperiji porodice Radomirović nalaze se još i Narodne novine (privatizovane 2006. godine), TV Soko Banja, zaječarski dnevnik Timok i pirotski nedeljnik Sloboda. U toku privatizacije TV Niš, dovedeno je u pitanje učešće Narodnih novina na javnom nadmetanju, koje su i kupile ovu televiziju, jer je zakonom predviđeno da ponuđač ne može biti pravno lice koje se u potpunosti ili delimično finansira iz javnih izvora.  Mediji navode da su Radomirovićeve Narodne novine, samo tokom 2014, iz niškog budžeta po više osnova dobile 20 miliona dinara, s tim da je dotacija bilo i u ranijem periodu.
Kaže da je član Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Upravnog odbora Udruženja ekonomista i propagandista. Oženjen je, otac dvoje dece.  
Poslednji put ažurirano: 13. 1. 2016.