Vesna Vidović

Datum rodjenja: 18. 8. 1989.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 18. 8. 1989.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođena 1989. godine. 

U izbornoj listi kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda navela je da je po zanimanju master vaspitač.

„Bila je odbornica Skupštine Beograda u prethodnom sazivu, ali ne u punom mandatu jer nije bila izabrana u prvoj podeli odborničkih mesta. Ona je na izbornoj listi SNS ‘Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd’, na beogradskim izborima 2018. godine, bila kandidovana na 75. mestu, a SNS je tada dobila 64 mandata.“ (Danas, 17. 6. 2022. godine)

Na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za beogradske izbore, održane u aprilu 2022, bila je na 26. poziciji i postala je odbornica u Skupštini grada Beograda.  

Predsedništvo Srpske napredne stranke većinom glasova usvojilo je 16. jun 2022. predlog Gradskog odbora te stranke da Aleksandar Šapić bude kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda, a Vidović za zamenicu gradonačelnika.  

„Ipak, nije jasno šta je to što je mladu uzdanicu SNS kvalifikovalo za funkciju koja je do sada bila veoma važna u raspodeli dužnosti u gradskoj vlasti, barem dok je na njoj bio Goran Vesić. Vidović se do sada nije naročito isticala svojim radom i angažovanjem niti je poznata široj javnosti. Možda je na izbor nje kao kandidatkinje za zamenicu uticalo i to što je supruga predsednika opštine Savski Venac Miloša Vidovića, koji je na toj funkciji nasledio Irenu Vujović, nakon što je ona otišla na poziciju ministarke za zaštitu životne sredine. Kada je izabran za predsednika jedne od centralnih gradskih opština, Miloš Vidović se i sam našao na udaru kritika pojedinih opoziciji bliskih medija, koji su pisali da je Vidović pre ove funkcije radio u kladionici i na društvenim mrežama često objavljivao informacije, komentare o kvotama za klađenje, dobitnim tiketima i kontroverznim mečevima.“ (Danas, 17. 6. 2022. godine)

Glasovima 57 odbornika Aleksandar Šapić izabran je, 20. juna 2022, za novog gradonačelnika Beograda, a Vidović za njegovu zamenicu. 

Foto: Printscreen SNS video