Veselin Milić

Datum rodjenja: 1. 1. 1979.
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1979.
Mesto:
Rođen 1979. godina u Priboju. 
 
U zvaničnoj biografiji navodi se da je završio Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.
 
Primljen je u radni odnos 1998. godine u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, na radno mesto policajca. Sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije Sekretarijata u Užicu premešten je 2003. na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac.
 
Od 2005. godine je bio zamenik komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru mesecu 2006. godine imenovan je na radno mesto načelnika Odeljenja za obezbeđenja u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd.
 
Kako se ističe, više puta je pohvaljivan i nagrađivan. Ima čin pukovnika. 
 
Od 13. oktobra 2011. godine premešten je u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a zatim unapređenje, organizacija i funkcionisanje direkcije policije, a 19. septembra 2013. godine rešenjem ministra unutrašnjih poslova imenovan je za načelnika Policijske uprave za grad Beograd. 
 
Pre dolaska na mesto načelnika PU Beograd bio je specijalni savetnik Milorada Veljovića. Kum je savetnika u MUP-u Miodraga Mikija Antonijevića, koji je kum Milorada Veljovića (Kurir, 7. 9. 2013. godine) 
 
Na funkciji načelnika Policijske uprave za grad Beograd bio je do avgusta 2018, „kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Republike Srbije za borbu protiv korupcije i kriminala, kao i pomoćnik direktora za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije“.
 
„Njegov prethodni mandat obeležili su noćno rušenje objekata i kidnapovanja građana u Hercegovačkoj ulici aprila 2016. i mafijaški obračuni na ulicama glavnog grada, poput onih koja se poslednjih nedelja dešavaju u Beogradu, nakon kojih je predsednik Srbije objavio rat mafiji. Za poslednje dve godine na čelu beogradske policije u medijima se pojavio samo jednom i to u martu 2018. godine kada je građanima poručio da je ‘Beograd bezbedan i siguran grad’ i požalio se na manjak policajaca i policijskih službenika. On je tada potvrdio da u Beogradu postoje kriminalni crnogorski klanovi, uz ocenu da im glavni grad Srbije zbog veličine i broja stanovnika pogodan za obračune i skrivanje.“ (Insajder, 17. 11. 2020. godine)
 
Rešenjem ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, 16. novembra 2020. postavljen je za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd.