Valentina Reković 

Završila je gimnaziju „Pivo Karamatijević“ u Novoj Varoši.

Politikološki smer na Fakultetu političkih nauka upisala je 2016. godine.

Aktivistikinja udruženja „Jedan od pet miliona“. 

Učestvovala je u septembru 2019. u blokadi zgrade Rektorata Beogradskog univerziteta zahtevajući da Rektorat preporuči razrešenje ministra Siniše Malog do procene nadležnih da li je plagirao doktorat. 

U novembru 2019. je, sa još nekoliko koleginica, ispred zgrade Radio-televizije Srbije čekala predsednika Aleksandra Vučića kako bi ga, kako je  izjavila, pozvala na TV duel „na kojem bi građanima odgovorio na brojna pitanja koja su mu postavljali na protestima u prethodnih 11 meseci“. 

Krajem januara 2020, na konferenciji za novinare saopštila je stav Udruženja „Jedan od pet miliona“ da će izaći na parlamentarne izbore u Srbiji.

„Time ćemo sprečiti prevarante i trojance da opet prevare narod i pojedu nam još četiri godine života održavajući Aleksandra Vučića na vlasti. Ovo je obračun sa svima koji su od Srbije napravili poligon za svoje politikanske igre, isti sistem preživljava već decenijama“, izjavila je, dodajući  da su neke partije, koje su potpisale Sporazum s narodom, već prekršile taj sporazum.

„Mi kao udruženje građana smo bili inicijatori takvog sporazuma. Nažalost, prema informacijama koje imamo, neke stranke, potpisnice Sporazuma već rade na tome da izađu na izbore, a u tome će im se pridružiti i pojedini članovi stranaka koje su u bojkotu“, kazala je.

 

Foto: Istinomer, Zoran Drekalović