Suzana Stamenković

Datum rodjenja: 18. 2. 1964.
Stranka: Srpska desnica | Svi akteri
Datum rodjenja: 18. 2. 1964.
Stranka: Srpska desnica | Svi akteri

Rođena je 1964. godine u Nišu. 

U pristupnici političkoj partiji navela je da je po zanimanju ekonomista, ističući da je završila Višu ekonomsku školu.

Tokom svoje političke karijere promenila je nekoliko političkih partija.

Najpre je bila članica Srpske radikalne stranke, a 2008. je bila na listi ove stranke za narodnu poslanicu. Bila je i zamenica predsednika gradske opštine Niška Banja i potpredsednica Okružnog odbora SRS.

Godine 2011. postala je članica Narodne partije, koju je osnovala Maja Gojković nakon podele u Srpskoj radikalnoj stranci 2008. godine.

„Procenila sam da ću u Narodnoj partiji imati znatno veće mogućnosti za ostvarenje svojih političkih ciljeva. Moj delokrug rada u politici, a poslednje dve godine i na mestu zamenice predsednika opštine, bio je usmeren na životna pitanja građana i socijalnu problematiku. Učinila sam dosta, mogla sam i više, ali sam na tom putu politički bila prilično ograničena, o čemu ne bih više da govorim ovom prilikom“, rekla je za „Večernje novosti“ 2011. godine.

Kada je 2013. Maja Gojković prešla u Srpsku naprednu stranku, Narodna partija je prestala da funkcioniše. Stamenković, dotadašnja predsednica gradskog odbora Narodne partije prešla je iste godine u Partiju ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS).

“Naš osnovni cilj bila je briga o običnom čoveku i njegovim potrebama. To smo prepoznali i u programu PUPS-a i odlučili smo da svoje političko delovanje nastavimo u ovoj partiji”, rekla je tada Stamenković.

Trenutno je odbornica i zamenica predsednika Skupštine u Niškoj Banji. Na tu poziciju je došla kao članica Pokreta socijalista, nakon što je izborna lista SNS na kojoj je bila ova stranka dobila najviše glasova na lokalnim izborima 2016. godine.

Početkom septembra 2019.  Stamenković je prešla u Srpsku desnicu Miše Vacića.

“Nedostaje neka nova politička snaga, sveža ideja. Uočava se nedostatak ideje o pravoj i tradicionalnoj Srbiji. Iz tog razloga sam ja želela da pređem u Srpsku desnicu. Kao žena, majka i Srpkinja uvek ističem potrebu za postojanjem tradicionalne porodice”, ovako je Stamenković objasnila svoj prelazak u Srpsku desnicu.

Naslovna fotografija: YouTube/narodnapartija/Printscreen