Stevan Dukić

Datum rodjenja: 1. 1. 1968.
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1968.
Mesto:

Rođen 1968. godine.

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i da je po zanimanju diplomirani mašinski inženjer.

„Preko 20 godina radnog iskustva u gasnoj industriji. Obavlјao je poslove inženjera u transportu prirodnog gasa, rukovodioca službe transporta prirodnog gasa, rukovodioca Radne jedinice za transport prirodnog gasa,rukovodioca sektora transporta prirodnog gasa i izvršnog direktora za tehniku u ‘NIS-GAS’ i JP ‘Srbijagas'“, ističe u biografiji. 

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Transportgas Srbija“. 

U novembru 2020. nije se odazvao na poziv ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da dođe u Vladu Srbije, na sastanak koji je ministarka održala sa direktorima javnih preduzeća u oblasti energetike. Ona je to pripisala „velikom trudu pojedinaca da se sakrije poslovanje“ tog preduzeća.

„Zorana Mihajlović je istakla da odbijanjem komunikacije sa Ministarstvom energetike Dukić ‘štiti privatne interese’ direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, koji mu, kako tvrdi, zabranjuje da se pojavi na sastancima u Vladi koje ona zakazuje. Dodala je da ‘Dukić misli da nedolaskom na sastanak može još neko vreme da sačuva svoju poziciju i da izbegne odgovore na pitanja o poslovanju ove firme, ali da nijedan direktor preduzeća nije iznad države koja ga je osnovala, pa ni direktor Transportgasa’. Ministarka Mihajlović je dodala i da u Transportgasu odbijaju svaku komunikaciju sa resornim ministarstvom, a Dukića optužila da ‘potpisuje akte Transportgasa iako nije izabran u skladu sa zakonskom procedurom, što samim tim postavlja pitanje validnosti svih akata koje je kao direktor potpisao’.“ (Danas, 17. 11. 2020. godine) 

Ministarka je napomenula da Dukić pored plate koju prima kao direktor Transportgasa, a „koja je nekoliko puta veća od prosečne plate koju primaju stotine hiljada vrednih muškaraca i žena zaposlenih u Srbiji, prima i još jednu platu veću od 5.000 evra u Gastransu“.

„Reč je o preduzeću koje je investitor za izgradnju deonice gasovoda „Turski tok“ kroz Srbiju. Njegov osnivač je preduzeće Saut strim Serbia (South Stream Serbia) iz Švajcarske, u kojem je 51 odsto kapitala vlasništvo ruskog Gasproma, a 49 odsto Srbijagasa. Ministarka Mihajlović ističe da na tom projektu određeni radovi kasne u odnosu na dinamiku i to upravo na onim poslovima koji su obaveza Srbijagasa.“ (Danas, 17. 11. 2020. godine) 

Foto: transportgas-srbija.rs