Stana Božović

Datum rodjenja: 15. 1. 1960.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 15. 1. 1960.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena 1962. u Beranama.

Završila Defektološki fakultet Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje diplomirni defektolog, logoped. Na Evropskom Univerzitetu stekla je zvanje magistra internacionalnog menadžmenta. Trenutno radi na doktorskim studijama čija je tema “Upravljanje ljudskim resursima”.

Od 1998. do  2000. godine bila je sekretar Sekretarijata za dečiju i socijalnu zaštitu u  Gradskoj upravi Grada Beograda, a od 2000. do 2001. koministarka u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja.

Od 2004. do 2007. bila je  pomoćnica ministra u Ministarstvu trgovine, turizme i usluga. Od maja 2012. do oktobra te godine bila je narodna poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije. Od oktobra 2012. do decembra 2013. bila je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine nalazi se od maja 2014.

Članica je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U medijima se pojavila njena biografija koju je objavila na svom sajtu stanabozovic.rs. U njoj se, između ostalog, navodi: “Rođena sam 15.januara 1962. usred ljute zime, u Beranama, ispod hladne i visoke planine Bjelasice, pored bistrog i brzog Lima. Te zime bivalo je i do minus 27 stepeni, a ulice su bile samo uzani tuneli između visokih zidova od snega. Rođena sam u porodici Vulevića, poreklom od plemena Vasojevića koji dođoše iz Stare Raške i bila sam drugo dete po redu od nas tri brata i dve sestrice. Moj najstariji bratić Nenad nije znao baš dobro da govori kad sam se ja rodila i ime Stana nije znao da ponovi, ali me je stalno zvao Beba: te beba plače, te beba spava… I dan danas me zato svi od milošte zovu Beba.”