Siniša Ljepojević

Datum rodjenja: 1. 1. 1956.
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1956.
Mesto:

Rođen 1956. u Gerzovu, opština Mrkonjić Grad (BiH). 

„Završio je političke nauke i filozofiju, ali on je skroman, on vam to nikad neće reći.“ (Youtube/Lucic Inserti, 16. 3. 2022. godine) 

U zvaničnoj biografiji navodi da „objavljuje na srpskom i engleskom jeziku, bavi se savremenom političkom istorijom“.

„Najveći deo karijere proveo je u Novinskoj agenciji Tanjug, kao novinar i dopisnik iz Velike Britanije. Živi i radi u Beogradu i Londonu. Važi za veoma uglednog, obrazovanog novinara, velikog poznavaoca savremene političke istorije, posebno geopolitike Velike Britanije i britansko-srpskih odnosa. Objavio je nekoliko knjiga, među kojima: ‘EU protiv Evrope: uspon i pad Evropske unije’, ‘Knez Arsenije Karađorđević’, ‘Promene, laži i strah: dnevnici savremenog sveta’, ‘Bregzit revolucija’, ‘Skrivena stvarnost Kosova’.” 

Na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra 2023. bio je na 2. mestu liste „Mi, glas iz naroda – prof. dr Branimir Nestorović“. Prema preliminarnim rezultatima, lista je uspela da preskoči izborni cenzus za Skupštinu Srbije (4,70 odsto).  

„Nosilac liste ‘Mi – Glas iz naroda’ na republičkim izborima Branimir Nestorović izjavio je večeras da je uspeh koji je ostvarila ta lista ogroman i da ’99 odsto neće ulaziti ni u kakve koalicije i da neće trgovati’. ‘Bićemo to što jesmo. Rašćemo dalje i to će se širiti’, rekao je Nestorović i dodao da bi bilo glupo da narodnu energiju koja je uložena u tu listu iznevere na prvom koraku. On je rekao da listi ‘Mi – Glas iz naroda’ niko nije davao šanse, a ušli su u krug četiri, pet najjačih partija u zemlji, bez novca, infrastukture. Nestorović je rekao i da ih je kampanja koštala 12.000 evra.“ (FoNet, 17. 12. 2023. godine) 

Foto: FoNet, Aleksandar Mijailović