Saša Homanov

Datum rodjenja: 28. 2. 1975.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 28. 2. 1975.
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
 Rođen je 1975. u Kikindi.

Osnovnu i srednju školu zavšio je u rodnom gradu. Navodi da je „pohađao više seminara i obuka u oblasti političkog delovanja (NDI, FES, IRI) i tako stekao neformalna znanja iz te oblasti za koja kaže da će mu najviše koristiti u tekućem poslaničkom mandatu“. (Slobodna Vojvodina, 19. 2. 2013. godine)

Zaposlen je u „Angropromet“ d. o. o. Kikinda na mestu IT menadžera. 

Član je Lige socijademokrata Vojvodine od 1996. godine.

„Odrastao je u autonomaškoj porodici, pa je još od malih nogu znao da će jednog dana i on nastaviti tim putem. Kada je 1996. godine uvideo vrednosti za koje se zalaže Liga socijaldemokrata Vojvodine, odlučio je da postane njen član. Kaže, poštuje doslednost i nemenjanje politike LSV od osnivanja, a posebno borbu protiv fašizma u kojoj i sam učestvuje 365 dana u godini. Učestvovao je u svim protestima koji su organizovani 90-ih godina, pa je i nekoliko puta bio hapšen zbog toga. Za ovih 17 godina, koliko je ligaš, prošao je sve nivoe organizovanja u stranci i bio na različitim funkcijama – od predsednika Omladine kikindskog odbora LSV, predsednika Mesnog odbora, pa sve do potpredsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda“. (Slobodna Vojvodina, 19. 2. 2013. godine)

Za člana Izvršnog odbora Gradskog odbora Kikinda biran je na svim unutarstranačkim izborima od 2000. godine, bio je regionalni koordinator LSV za severni Banat i član stalnog sastava Glavnog odbora LSV. 

Na izborima 2012. izabran je za odbornika u SO Kikinda i poslanika u Skupštini AP Vojvodine.