Rajko Bojčić

Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Mesto:
Stranka: Liga socijaldemokrata Vojvodine | Svi akteri
Mesto:
Bio je direktor novosadskog preduzeća „DES“, koja zapošljava osobe sa invaliditetom. Marta 2006. imenovan je za savetnika predsednika opštine Bečej kao stručnjak za regionalnu i međunarodnu saradnju.

Kraće vreme tokom 2009. godine bio je direktor novosadskog preduzeća „Jugoalat“. Kasnije je postao generalni direktor Rudarsko građevinskog preduzeća „Vrdnik“, a potom prešao na poziciju predsednika Upravnog odbora iste firme.

Decembra 2010. postavljen je na mesto direktora novosadskog JKP „Stan“. Juna 2012. reizabran je na istu funkciju, ali je nakon promene vlasti smenjen sa te pozicije. Danas je v.d. direktora JP“Komunalc“ u opštini Irig. Ima udela u vlasništvu u nekoliko privatnih preduzeća.

Bio je član Pokreta za demokratsku Srbiju Momčila Perišića, gde je vršio funkciju koordinatora Pokrajinskog veća. U tom periodu nije imao lepe reči za tzv. „autonomaše“: „Čanak vodi Vojvodinu u vanredno stanje i ne može dopustiti podela koju vrše takozvane ‘vojvođanske stranke’ koje se predstavljaju da jedino oni stvarno zastupaju autentične interese građana Vojvodine.“ (Blic, 26. 10. 2001. godine). To mu nije nimalo smetalo da kasnije postane član baš Lige socijaldemokrata Vojvodine. U periodu od mart-maj 2012. godine, tačnije tokom izborne kampanje, Bojčić je u stranačku kasu uplatio čak 900.000 dinara. Na pitanje kako je to izveo s obzirom na to da preduzeće „Stan“ ima najniže plate u gradskom javnom sektoru, Bojčić je rekao: „Nisam to mogao od direktorske plate u ‘Stanu’ koja je bila oko 90.000, ali sam imao i druge poslove.“ (Večernje novosti, 10. 11. 2012. godine) O kakvim poslovima se konkretno radi Bojčić nije objasnio.