Radoslav Milojičić

Datum rodjenja: 1. 1. 1984.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Datum rodjenja: 1. 1. 1984.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:

Rođen je 1984. godine. 

U biografiji ističe da je po zanimanju strukovni ekonomista, ali ne navodi više podataka o svom obrazovanju.  

Kako napominje, politikom je počeo da se bavi sa 16 godina, prve dve godine „inkognito“ a onda, nakon navršenih 18 godina i kao zvaničan član Demokratske stranke. „Nakon 12 godina političkog staža kao i svaki omladinac prošao je i sito i rešeto da bi 2009. godine i zvanično pokazao svoju sposobnost i postao prvi čovek DS Smederevske Palanke“, istaknuto je u intervjuu sa njim za stranački sajt. „Pošto sam 2004. i 2007. godine na opozivu tadašnjeg predsednika opštine (SPO), jedini od svih 49 izbornih jedinica doneo pobedu DS, predložen sam 2006. godine za predsednika Izvršnog odbora Kluba Demokratske omladine, krajem 2007. za potpredsednika Opštinskog odbora, a 2009. godine prvi put i za predsednika Opštinskog odbora, gde sam reizabran i 2011. godine“, ističe. Demokratska stranka je u Smederevskoj Palanci bila na vlasti od 2008. do 2016. godine, a Milojičić je bio najpre pomoćnik predsednika opštine, a potom i predsednik. Ističe da je „veoma uspešno obavljao funkciju pomoćnika predsednika opštine Smederevska Palanka, da je dugogodišnji sportista i sportski radnik i najmlađi predsednik opštine u Srbiji“.

Bio je predsednik Opštinskog odbora stranke u tri mandata. Bio je na čelu izbornog štaba Demokratske stranke za parlamentarne izbore 2016, a nakon njih postao je poslanik u Skupštini Srbije. 

Takođe, bio je šef izbornog štaba Dragana Šutanovca na stranačkim izborima. Izabran je na funkciju predsednika Izvršnog odbora DS. 

Navodi da se bavi i poljoprivredom na imanju u rodnom selu Glibovac kod Smederevske Palanke.