Radoš Pejović

Datum rodjenja: 1. 1. 1978.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1978.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen 1978. godine. 

Kao kandidat na izbornoj listi Dveri naveo je da je po zanimanju profesor srpskog jezika i književnosti.

Bio je predsednik Gradske organizacije Dveri u Zrenjaninu, predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za porodicu Dveri. 

Prema pisanju „Blica“, u aprilu 2019. u Italiji bio je učesnik kontroverznog skupa – Svetskog kongresa porodice.

„Dok je više od 20.000 ljudi iz čitave Evrope, pre svega žena, proteklog vikenda protestovalo u Veroni protiv održavanja kontroverznog skupa – Svetskog kongresa porodice, niko drugi do Pokret „Dveri“ je baš na njemu imao svog predstavnika. Kako su izvestili regionalni mediji, skupu na kome je između ostalog bilo reči i o zabrani abortusa, donošenju zakona za otežavanje razvoda, zabrani „gej propagande“, prigovoru savesti za lekare prisustvovao je i Radoš Pejović, član Predsedništva Dveri i predsednik Saveta za porodicu ovog pokreta.“ (Blic, 2. 4. 2019. godine) 

U maju 2020. napustio je Pokret Dveri. 

U avgustu 2020. prešao je u Srpsku naprednu stranku. Potpredsednik Skupštine Vojvodine Damir Zobenica rekao je da će Pejović najverovatnije biti zadužen za jačanje porodične politike u budućem sazivu izvršne pokrajinske vlasti. 

A sam Pejović kazao je tada da je veći deo života posvetio porodičnoj politici i da je „uveren da će svojim znanjem i iskustvom doprineti jačanju uloge porodice u društvu“.

„Duboko verujem da na današnji dan počinjemo sa jednom novom društvenom, političkom, porodičnom erom, za početak na nivou Vojvodine, a nadam se i kasnije i šire. Veoma sam radostan što će čitav moj život, sve ono što sam ulagao sve ove godine, napokon doći i do svoje realizacije, a to je da porodica dođe u centar društveno-političkih dešavanja.“ (RTV, 29. 8. 2020. godine)

Dodao je da je u Srbiji „došao trenutak za pomirenje, za vreme društvene i političke stabilizacije“ i da „poziv SNS doživljava kao poziv na dobro“. 

„Ovo nije pitanje jedne stranke i čoveka, ovo je pitanje svih nas, i to je dokaz da se stvara jedna potpuno nova klima gde mi koji smo čitav život posvetili određenim oblastima da dobijemo šansu da to sprovedemo, najviše zbog naše dece. Potrudiću se da sve svoje znanje uložim u ovo, ja o tome sanjam. Imam dva sna: da se Srbi ujedine i da porodica dođe na prvo mesto“, dodao je on. (RTV, 29. 8. 2020. godine)

Nakon ovoga, Pokret Dveri je u svom saopštenju naglasio je da Pejović nije ni sadašnji, ni „donedavni“ predsednik Pokrajinskog odbora te stranke za Vojvodinu, već da je taj pokret napustio pre nekoliko meseci. Iz Dveri su saopštili da je ulazak Pejovića u SNS „samo njegova lična sramota“ koja nema nikakve veze sa njegovim nekadašnjim članstvom u Dverima koje je ranije napustio.

„Dveri su već dugi niz godina prepoznate u javnosti kao pokret koji porodičnu politiku stavlja na prvo mesto u svom programu, a odlazak bilo koga u SNS, pod čijom su vlašću desetine hiljada mladih napustile Srbiju, i to uz izgovor da se tamo želi baviti porodičnom politikom, jedino možemo smatrati licemerjem i ličnim ambicijama da se bude u vlasti ma koliko to kratko trajalo“, navodi se u saopštenju. (Beta, 30. 8. 2020. godine)

Foto: Print screen Youtube/RTV