Radmila Vasić

Datum rodjenja: 14. 12. 1967.
Stranka: Dveri | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 14. 12. 1967.
Stranka: Dveri | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena 1967. godine.

U zvaničnoj biografiji navodi da je po struci diplomirani građevinski inženjer hidrotehničke struke i da je diplomirala 1994. godine. „Radila na izgradnji mnogih objekata u Beogradu“, ističe. 

U Dverima je od novembra 2011. godine.

„Bila je član Uprave Povereništva Dveri Zvezdara, odbornik u Skupštini Gradske opštine Zvezdara u dva mandata (2012-2016. i 2016-2020). U dva mandata je bila član Glavnog odbora Dveri. Trenutno je potpredsednica Ženske snage Dveri, predsednik Saveta za infrastrukturu, telekomunikacije i energetiku Dveri i predsednik OO Dveri Zvezdara.“ 

Napominje da je za vreme drugog odborničkog mandata u GO Zvezdara otkrila je da je opštinski budžet nenamenski trošen i protiv čelnika opštine Zvezdara podnela krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava. 

Dodaje da je aktivna i na polju zaštite porodice i da je potpredsednica u Savetu žena. 

„Član je Predsedništva Dveri i predsednik je Saveta Dveri za infrastrukturu, energetiku i telekomunikacije. U maju 2020. godine izabrana je za predsednika Gradskog odbora Dveri Beograd.“

U januaru 2021. podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je navela, njegove izjave da članovi SNS plaćaju reket kao i da ima saznanja o tome da je on prisluškivan.

„Vasić je ispred Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu kazala novinarima da navedene izjave Vučića od 31. decembra 2020. godine predstavljaju krivično delo iznuda i špijuniranje i dodala da je neprijavljivanjem tih dela nadležnim institucijama Vučić učinio ‘produženo krivično delo neprijavljivanja izvršenih krivičnih dela’. Prema njenim rečima, pokret Dveri očekuje da tužilaštvo ispita da li su navodi istiniti ili je u pitanju prikupljanje političkih poena.“ (Danas, 5. 1. 2021. godine) 

Na sednici Glavnog odbora održanoj u Kragujevcu 12. decembra 2021. izabrana je za četvrtog potpredsednika Dveri. 

Foto: Printscreen Youtube/Nova.rs