Predrag Terzić

Datum rodjenja: 30. 11. 1983.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 30. 11. 1983.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Predrag Terzić je rođen 1984. godine u Kraljevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Kako navodi u svojoj zvaničnoj biografiji, diplomirao je na politikološkom odeljenju Fakulteta političkih nauka u Beogradu, sa prosečnom ocenom 9,63, a potom  završio master i doktorske studije na istom fakultetu. 

Decembra 2015. godine odbranio je doktorsku tezu pod nazivom “Uticaj evropske liberalne misli na političku modernizaciju Srbije od 1878. do 1903. godine”, navodi se u biografiji. 

Tokom studiranja volontirao je u Narodnoj kancelariji predsednika Republike Srbije. Posle završetka osnovnih studija radio je više honorarnih poslova, a od marta 2012. godine na naučnom projektu Instituta za političke studije iz Beograda, gde je, kako navodi u biografiji, i danas zaposlen u zvanju naučnog saradnika. 

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. U dva mandata je biran za odbornika u Skupštini grada Kraljeva. U toku prvog mandata bio je i zamenik predsednika Skupštine grada i šef odborničke grupe. U biografiji navodi i da je od januara 2015. godine do februara 2016. volonterski obavljao funkciju menadžera Kancelarije narodnih poslanika grada Kraljeva, a juna 2017. godine postaje predsednik Nadzornog odbora Stalne konferencije gradova i opština.
Krajem juna 2016. izabran je za gradonačelnika Kraljeva.
Poslednji put ažurirano: 19. 4. 2018.