Nemanja Starović

Datum rodjenja: 9. 5. 1982.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 9. 5. 1982.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1982. godine.

Navodi da je osnovnu školu završio u Novom Sadu, a u Sremskim Karlovcima pohađao Karlovačku gimnaziju. Dodaje da je osnovne, a potom i master studije istorije završio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Ističe da je „sa uspehom pohađao i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije“.

Bio je član Saveta Univerziteta u Novom Sadu od 2004. do 2006. godine. Potom je, do 2010, radio u kompaniji „Energotehnika-Južna Bačka“. Od marta 2010. do septembra 2010. bio je zaposlen u JKP „Parking servisu“ kao stručni saradnik zadužen za saradnju sa Evropskim fondom. Nakon toga počinje da radi u Radio-televiziji Vojvodina kao projekt menadžer zadužen za prekograničnu saradnju.

Ističe da trenutno radi u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka i koordinira rad međuresorne Radne grupe za infrastrukturni i turistički razvoj područja Fruške gore. Autor je emisije „Ino-strane“ koja se emituje na Prvom programu RTV Vojvodine i posvećena je analizi procesa iz domena spoljne politike i međunarodnih odnosa.

„Sa 16 godina se priključio Srpskom pokretu obnove, u kojem je obavljao najodgovornije poslove, uključujući i dužnost člana Predsedništva, portparola i predsednika Izvršnog odbora. U sazivu Skupštine grada Novog Sada 2008-12. predstavljao je SPO kao šef odborničke grupe, a bio je i član Gradskog veća zadužen za dva različita resora“, navodi u zvaničnoj biografiji na svoj stranici na „Fejsbuku“.

Bio je portparol Srpskog pokreta obnove i potpredsednik novosadskog Gradskog odbora.

Na izborima 2008. biran je za odbornika u Skupštini Novog Sada gde je bio šef odborničke grupe SPO. Bio je član Gradskog veća Novog Sada za obrazovanje.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. bio je kandidat na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo“.

Navodi da se „u rad Srpske napredne stranke uključio 2015. godine, gde trenutno obavlja dužnost člana Glavnog odbora“.

Ističe da je objavio popularno-istorijsku zbirku „Bliski istok – kratko i jasno“ (Srpska reč, 2014), kao i romane „Sa druge strane“ (Prometej, 2016) i „Podeljeni grad“ (2018). Redovni je član Matice srpske i Udruženja književnika Srbije.

Saradnik je Centra za društvenu stabilnost

Foto: Print screen YouTube/Happy