Nemanja Pajić

Datum rodjenja: 19. 6. 1979.
Stranka: Pokret Zapadna Srbija | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 19. 6. 1979.
Stranka: Pokret Zapadna Srbija | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1979. u Šapcu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Medicinsku školu “Dr Andra Jovanović” u Šapcu, a potom i Tehnološki fakultet Univeziteta u Novom Sadu. Ističe da je po zanimanju diplomirani inženjer tehnologije.

U periodu od 2012. do 2016. bio je zamenik gradonačelnika Šapca, a na funkciji predsednika Skupštine grada Šapca je od maja 2016. godine.

Bio je predsednik šabačkog ogranka Ujedinjenih regiona Srbije, da bi u februaru 2013. bio jedan od osnivača pokreta Zapadna Srbija, „koji je nastao ujedninjenjem sličnih organizacija iz Mačvanskog i Kolubarskog regiona, s decentralizacijom kao osnovnim ciljem delovanja“. Tada je izabran za predsednika organizacije.

„Zapadna Srbija u Šapcu nastala je posle odluke URS da se u tom gradu prekomponuje vlast po republičkom modelu. Deo odbornika URS napustio je stranku i formirao grupu građana koja je prerasla u Pokret Zapadna Srbija, a koji ima odbore u Valjevu, Vladimircima, Krupnju, Gornjem Milanovcu, Osečini, Ubu i Ljuboviji. Tom pokretu pridružili su se Pokret za Bogatić i Pokret za Valjevo.“ (Beta, 23. 2. 2013. godine) 

Na lokalnim izborima 2020. Pokret Zapadna Srbija nastupila je na listi pod nazivom „Jelena Milošević – Novi tim za Šabac“. Na tim izborima osvojila je sedam mandata. 

Krajem septembra predstavnici liste „Jelena Milošević-Novi tim za Šabac“ i liste „Za našu decu Aleksandar Vučić“ Srpske napredne stranke, potpisali su memorandum o zajedničkoj saradnji.

„Sa predstavnicima SNS postignut je dogovor o postizbornoj koaliciji ove dve političke opcije, koje će raditi na ostvarenju jasno definisanih zajedničkih programskih ciljeva u cilju unapređenja života svih svojih sugrađana. Zapadna Srbija će kao deo stabilne skupštinske većine biti u prilici da realizuje svoj program i tako nastavi svoju doslednu politiku koncentrisanu isključivo na razvoj grada Šapca i opravdati načela kojima se vodila od svog osnivanja“, saopštila je Zapadna Srbija. 

U Šapcu je, četiri meseca posle izbora i tri kruga glasanja, 22. oktobra konstituisana gradska skupština. Većinu u gradskom parlamentu ima SNS sa 37 odbornika, a sa koalicionim partnerima imaju skoro dvotrećinsku većinu. Nemanja Pajić izabran je za predsednika Skupštine grada. 

Foto: Print screen Youtube/TV Šabac