Nebojša Žugić

Datum rodjenja: 10. 7. 1976.
Mesto:
Datum rodjenja: 10. 7. 1976.
Mesto:

Rođen 1976. godine u Beogradu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Dvanaestu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

„Za vreme studija bio je osnivač i aktivan član studentskih organizacija, dok je pravničko iskustvo sticao volontirajući u advokatskoj kancelariji. Nakon završenog fakulteta, činovničku karijeru započinje 2006. godine u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, od samog početka obavljajući poslove planiranja, realizacije postupaka i evidentiranja javnih nabavki. Septembra 2008. godine počinje da radi u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva nastavljajući da radi na istim poslovima do njenog gašenja 2009. godine, kada nastavlja sa radom u novoformiranoj Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj, gde je do maja 2012. godine obavljao poslove Šefa odeljenja za pravne i zajedničke poslove, a od maja 2012. do maja 2014. godine poslove pomoćnika direktora za pravne, finansijske i zajedničke poslove“, piše u biografiji. 

Ističe da je od maja do decembra 2014. godine bio savetnik u kabinetu ministra privrede, a da je od decembra 2014. do januara 2017. godine radio u Državnoj lutriji Srbije na mestu direktora Sektora za pravne i opšte poslove.

„U januaru 2017. godine prelazi u NALED na poziciju menadžera za pravne poslove. Od februara 2018. godine prelazi u preduzetnike i otvara PR konsalting ‘Legal & Business Support’ Beograd, nastavljajući saradnju sa NALED-om kroz pružanje konsultantskih usluga“, navodi u biografiji.  

Takođe, dodaje da u martu 2009. godine „imenovanjem od strane Vlade“ postaje predsednik Nadzornog odbora Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

„Tokom karijere, između ostalog, bio je i član radnih grupa za sprovođenje obuka za javne nabavke, učestvovao u izradi i izrađivao Pravilnike o javnim nabavkama male vrednosti u institucijama u kojima je radio, pripremao i sprovodio niz internih obuka u vezi sa pravnom regulativom poslovanja, učestvovao kao član projektnog tima ili kao konsultant u realizaciji međunarodnih projekata. Poseduje bogato iskustvo u oblasti organizacije procesa rada, kontrole odnosa cene i kvaliteta prilikom kreiranja i sprovođenja nabavki, sprovođenju i ugovaranje nabavki, pružanju pravne i administrativne podrške radu i realizaciji radnih zadataka organizacija, kompanija i institucija“, ističe. 

Na izborima za Skupštinu grada Beograda u martu 2018. bio je nosilac liste Zelene stranke Srbije.

„Znamo da ste bili pod pritiskom kampanje, i da ste obasipani i darovani velikim promenama. Mi, Zelena stranka Srbije, smo govorili u ime vaših porodica, komšija, ulice, i svih dobronamernih Beograđana kojima je život na prvom mestu, život dostojan i dostojanstven vremena u kome ga živimo. Kvalitet vazduha, hrana, prevoz, deca, zračenje antena, taksi prevoz, grejanje, hlađenje stanova, jednake šanse za sve u centru i periferiji, jeftinije javne usluge, a tačne i dostupne, i sva prava na budućnost koju Vi kreirate, poverili ste nama kao vašim saveznicima. Kada u nedelju 4. marta, zaokružite broj 9 znajte da ste kupili siguran loz koji dobija. Jer će naša politika menjati političare, a ne narod, menjati Beograd, a ne da Vi menjate državu u kojoj živite, kazao je Žugić.“ (Srbija Danas, 1. 3. 2018.  godine)  

Lista nije uspela da preskoči cenzus, jer je osvojila 3.351 glas (0,41 odsto). 

U julu 2018. postao je direktor Arena Sport TV, čiji je većinski vlasnik „Telekom Srbija“.

Telekom Srbija i Arena Channels Group objavili su u julu 2021. da su sklopili šestogodišnji ugovor sa Premijer ligom, čime će ova kompanija i njena medijska kuća postati vlasnici prava na to takmičenje od sezone 2022/2023.

„Generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić poručuje da će ovaj posao uvećati prihode i Arena Sport TV i Telekomu Srbije i da ta činjenica može obespokojiti samo onu grupu ljudi koja je navikla da se državne kompanije povlače pred velikim poslovima, prepuštajući ih pojedincima: ‘Naš cilj je da se Arena gleda u svakom domaćinstvu u regionu. Posle ove kupovine opravdano očekujemo da ćemo se naći u svakoj kući u regionu i da će svi želeti da imaju Arena sport televiziju. Kupovinom Premijer lige učinjen je veliki korak za Arena sport i Telekom Srbije zato što će to doprineti još uspešnijem poslovanju grupe, nastaviće se trend rasta prihoda i profita. Očigledno je da veliki uspeh Arene smeta mnogima koji su navikli da se državne kompanije povlače i uništavaju zarad privatnih interesa pojedinaca, poručio je Žugić.“(24sedam.rs, 21. 7. 2021. godine) 

On je kazao da je ovo „prvi put da su male televizije (male u odnosu na svetske medijske gigante) dobile priliku da se direktno bore za prava“.

„Vodili smo poštenu bitku sa nekim od najvećih svetskih agencija koje se bave trgovinom prava i sa svim drugim lokalnim sportskim televizijama i pobedili. Očigledno svim tim dušebrižnicima smeta rast Arene, Telekoma i svih velikih kompanija sa državnim kapitalom u svojoj vlasničkoj strukturi, kao i napredak same države zato što to ugrožava njihove privatne interese. Ti koji nas najžešće kritikuju i napadaju navikli su da pljačkaju državu i bogate se na njen račun. Navikli su da nemaju konkurenciju i da ne rade na tržišnim principima. Smeta im što mi nismo sluge tajkuna nego smo sluge svog naroda i svoje države koja se razvija i napreduje u svim sferama od zdravstva, ekonomije, vojske, sporta… Pročitao sam negde pitanje koliko bi dece moglo da se izleči sa tim novcem. Pa sada se leči 15 puta više dece u 100 puta boljim uslovima nego za vreme kada su tajkuni ministrovali i vodili grad i državu. Ja imam kontra pitanje, koliko dece je moglo da se izleči od neplaćenih poreza Dragana Šolaka i UM ili od para koje je Dragan Đilas sebi strpao u džepove ili još preciznije na račune u Mauricijusu i drugim egzotičnim zemljama, zaključio je Žugić.“ (24sedam.rs, 21. 7. 2021. godine) 

Foto: Printscreen Youtube/Arena Sport TV