Nadica Momirov

Datum rodjenja: 11. 11. 1967.
Stranka: Ujedinjeni regioni Srbije | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 11. 11. 1967.
Stranka: Ujedinjeni regioni Srbije | Svi akteri
Mesto:

Rođena je 1967. godine u Melencima kod Zrenjanina. 

Završila je gimnaziju u Zrenjaninu, a zatim studirala biologiju na PMF-u u Novom Sadu. Zbog izbijanja rata u Jugoslaviji prekida studije i odlazi u Norvešku. Tamo završava jednogodišnje specijalističke studije i 1995. dobija sertifikat tumača za norveški jezik.

U periodu od 1993. do 1996. godine, radila je kao prevodilac i predavač srpskohrvatskog jezika u Norveškoj, a kraće vreme je predavala norveški na „Mond koledžu“ u Subotici. Jedno vreme vodila je, zajedno sa prijateljicom, firmu za uređenje enterijera, kao i liniju za proizvodnju šešira i kapa. 

U dva mandata birana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Bila je članica Odbora za rodnu ravnopravnost, Odbora za prosvetu, Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja, Odbora za međunacionalne odnose.

Nakon izbora 2008. postavljena je na mesto državne sekretarke Ministarstva kulture. Dve godine kasnije je otkriveno da je obmanjivala javnost po pitanju svog obrazovanja i stručne spreme (na sajtu ministarstva je stajalo da je „diplomirani stručnjak u oblasti biologije i socijalne integracije“ i da je to zvanje stekla na „Prirodno-matematičkom fakultetu univerziteta u Norveškoj“). Nakon toga, na inicijativu rukovodstva G17 plus, smenjena je sa funkcije državne sekretarke.

Aprila 2011. postavljena je za direktorku TV Panonija iz Novog Sada, koja je tada bila u vlasništvu njenog stranačkog kolege iz G17 plus Saše Vitoševića (bivši savezni ministar poljoprivrede). Prema podacima Agencije za privredne registre januara 2013. preuzela je od Vitoševića vlasništvo nad televizijom, ali ju je već dva meseca kasnije prodala.

Bila je članica Predsedništva stranke G17 plus, a kasnije je bila kandidatkinja za narodnu poslanicu Ujedinjenih regiona Srbije na izborima u martu 2014.