Mita Lačanski

Datum rodjenja: 6. 12. 1959.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Datum rodjenja: 6. 12. 1959.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:

Rođen je 1959. godine. 

Po obrazovanju je veterinarski tehničar. 

Godinama je bio predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije. Kada su u aprilu 2010. godine Srpska radikalna stranka i DSS srušili opštinsku vlast Demokratske stranke i formirali koaliciju, Lačanski je postao član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu. Nakon izbora 2012. godine postao je predsednik Skupštine opštine. 

U novembru 2014. skoro ceo opštinski odbor DSS preveo je u Srpsku naprednu stranku. Kao razlog naveo je činjenicu da je „DSS napustio njen osnivač i dugogodišnji predsednik Vojislav Koštunica i veliki broj članova najužeg rukovodstva i da, kako je kazao, članovi OO u Bačkoj Palanci sebe više nisu videli u toj stranci“.
Tanjug, 20. 11. 2014. godine 

U novembru 2015, kada je iz opštinske vlasti izbačen SPS i, između ostalih, smenjen zamenik predsednika opštine Bojan Radman (SPS), predstavnici, kako je rečeno, 20 odbornika (od ukupno 42) u ime SRS, SPS, DS, DSS, Stranke vojvođanskih Slovaka i jednog nezavisnog odbornika, obratili su se javnosti sa zahtevom da Lačanski podnese ostavku ili bude smenjen.
Obrazlažući taj zahtev Dragan Bozalo (SRS) rekao je da je Lačanski „učestvovao u krađi” prilikom glasanja o razrešenju Stevana Jurića, člana Opštinskog veća i izbora novog člana.

„Ukoliko skupštinska većina ne smeni Lačanskog mi više nećemo učestvovati u radu Skupštine, jer garantujem da su svi odbornici radikala glasali protiv kao što smo uvek glasali od konstituisanja višestranačja u ovoj državi.“

Dnevnik, 6. 11. 2015. godine

Vladajuća većina dala je podršku Lačanskom i on je ostao na funkciji predsednika Skupštine opštine.