Miroslav Aleksić

Datum rodjenja: 6. 8. 1978.
Stranka: Narodna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 8. 1978.
Stranka: Narodna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1978. godine u Kruševcu.

Osnovnu i srednju Tehničku školu završio je u Trsteniku, a na Ekonomskom fakultetu stekao zvanje diplomiranog ekonomiste, navodi u zvaničnoj biografiji. 

Ističe da je pre izbora na javne funkcije, još početkom 2000. godine osnovao preduzeće za otkup i izvoz voća i povrća, koje je 2003. godine bilo jedan od najvećih izvoznika sveže šljive iz Srbije. Sedam godina kasnije firma je prerasla u novo i veće preduzeće koje i danas posluje u Trsteniku.

Od 2005. do 2007. godine bio je direktor Javno-komunalnog preduzeće “Počekovina”, a od 2008. do 2012. godine, obavljao je funkciju direktora Direkcije za planiranje i izgradnju “Trstenik”.

Bio je član predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS). 

Nakon lokalnih izbora u Trsteniku 2012. godine na kojima su Ujedinjeni regioni Srbije osvojili najviše mandata i napravili koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Novom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, izabran je za predsednika opštine.

Na mestu predsednika opštine bio je do 2016, kada su nakon lokalnih izbora SNS, SPS i SPO formirali novu vlast. 

Ujedinjeni regioni Srbije na parlamentarnim izborima 2014. nisu uspeli da pređu cenzus, stranka se raspala, a Aleksić je osnovao Narodni pokret Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine bio je osmi na listi Saveza za bolju Srbiju (SDS-LDP), koalicija je osvojila 13 mandata i po prvi put postaje narodni poslanik.

Kada je 2017. Vuk Jeremić najavio osnivanje nove stranke ubrzo se pojavila informacija da će Narodni pokret Srbije da se preimenuje u Narodnu stranku.

„Narodni pokret Srbije nismo ustupili Vuku Jeremiću, već smo doneli odluku o ujedinjenju. Umesto pravljenja dve stranke i koalicije odlučili smo da napravimo sinergiju ljudi u jednoj stranci pod nazivom Narodna stranka. U situaciji u kojoj je Srbiji neophodno ujedinjenje opozicije, umesto stalnih razdvajanja, raslojavanja i cepanja, prevazišli smo usko-stranačke i lične interese i pokazali da je ujedinjenje moguće. Više nemamo podele na velike i male partije, na velike i male lidere i spremni smo da pokrenemo neophodno ujedinjenje svih onih koji Srbiji misle dobro“, objasnio je Aleksić. (Kruševacpress.com, 5. 10. 2017. godine)

U oktobru 2017. osnovana je Narodna stranka, a Aleksić je izabran za potpredsednika.