Miodrag Rakić

Datum rodjenja: 31. 1. 1975.
Stranka: Socijaldemokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 31. 1. 1975.
Stranka: Socijaldemokratska stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođen 31. januara 1975. godine u Beogradu. 

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, gde je i diplomirao na Pravnom fakultetu.

Član Demokratske stranke od 1996. godine. 

U Demokratskoj stranci obavljao je funkcije predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke Palilula, člana stalnog sastava Gradskog odbora Beograd, člana Izvršnog odbora stranke, člana stalnog sastava Glavnog odbora Demokratske stranke, sekretara Predsedništva Demokratske stranke. Na XV Skupštini Demokratske stranke održanoj 25. novembra 2012. godine izabran je za potpredsednika Demokratske stranke.
Od 2003. do 2004. godine obavljao je funkciju savetnika ministra odbrane Srbije i Crne Gore.

Od 2004. do 2012. godine šef kabineta predsednika Republike Srbije. U javnosti se o njemu malo znalo, jer je retko bio u medijima. Politika 2. februara 2013. godine piše u njegovom portretu:

„Misterijom je čak postalo i njegovo mesto rođenja. Svi njegovi dosadašnji medijski portreti operišu podatkom da je rođen u Žitorađi 1975, u čemu se uvek prepoznavala neka veza s Ivicom Dačićem. U zvaničnoj biografiji kao potpredsednika DS-a stoji da je rođen u Beogradu.

Svesno ili ne, tome je sam doprineo, budući da se osam godina na poziciji šefa kabineta bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića (koji ga je zapazio u DS-ovoj školi za političku edukaciju i kao ministar odbrane SCG doveo 2003. na mesto savetnika) nije oglasio nijednom rečju. U međuvremenu je postao i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, potom i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti“.  

Demokratsku stranku napustio je 31. januara 2014.

Bio je prvi na listi Nove demokratske stranke za parlamentarne izbore 2014. godine.

Posle duge i teške bolesti preminuo je 13. maja 2014. godine u Beogradu.