Miodrag Poledica

Datum rodjenja: 1. 1. 1969.
Stranka: vanstranačka ličnost | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 1. 1. 1969.
Stranka: vanstranačka ličnost | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1969. godine u Beogradu. 

U zvaničnoj biografiji navodi da je završio Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i stekao diplomu diplomiranog saobraćajnog inženjera za integralni transport. Ističe da je na Fakultetu organizacionih nauka završio specijalističke studije Menadžment javne uprave. 
 
Navodi da je trener za godišnje operativno planiranje i srednjoročno planiranje pri službi za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije. Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture imenovan u aprilu 2014. godine, a prethodno je od avgusta 2012. godine obavljao istu funkciju u Ministarstvu saobraćaja.
 
Od 2003. do 2012. godine obavljao je dužnost načelnika Odeljenja za železnički i intermodalni transport u ovom ministarstvu, a bio je i koordinator Grupe za upravljanje prioritetne oblasti 1b u okviru Dunavske strategije – železnički, drumski i avio-saobraćaj. 
 
Prethodno je, navodi, radio u firmama „Direktna trgovina“, JP „Parking servis“, “ Inex rent-a car“, „Autocentar Bora Kečić“ i „M&D cooperation“. 
 
Član je Komisije za javno-privatno partnerstvo koju je osnovala Vlada Srbije. 
 
Predsedavajući je za pregovaračka poglavlja: 14- Transportna politika i 21-Transevropske mreže u pregovorima sa EU.
 
Početkom februara 2020. uhapšen je, zajedno sa još četiri osobe, u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u „Infrastrukturi železnice Srbije“. „Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka“, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.
   
Foto: FoNet/Nenad Ðorđević